Bruksträning och trafikträning

Igår var det dags för lite bruksridningsövningar. Först med Hampus ut på ridbanan och backa i vinkel och göra lite vändningar. Han var naturligtvis bäst, förhoppningen om en runda utan U i protokollet känns inte hopplös. Det såg bra ut för Jossan och Joker också. Nu kommer Hampus att åka till Söderköping och bo där som sällskap åt Ullas häst, men jag ska försöka åka dit några gånger innan tävlingen och öva lite med honom, bara två veckor kvar. Maxim fick också vara på ridbanan, vi red över lite travbommar och så övade jag att rida nära hinderstöden och sträck ut handen efter dem (moment flytta saker i bruksridning). I slutet testade jag också om jag kunde få honom att flytta sig ett steg för skänkeln åt sidan, det kunde han så då blev jag nöjd och hoppade av (lite för tidigt att börja med sådant redan nu kanske, men lite testande måste man ju göra).

Idag så följde Johan med ut till stallet! Så det blev en tur med alla tre hästarna. Riktigt mysigt, vädret var på vår sida och hästarna var glada. Jossan och jag hade planerat en ganska lång tur bort till en jättefin skogsväg. För att komma dit så måste man gå ganska länge på en trafikerad väg, men det är lätt värt det eftersom skogsslingan man kan rida på sedan är superfin. Vi passade på nu när vi kunde ha en häst framför (Hampus) och en häst på sidan (Joker) om Maxim så att han (och jag) kunde känna sig trygg. Först när vi kom fram till asfaltsvägen så fick vi vänta lite och spana på en traktor med hövagn och en bil med båttrailer som kom åkande. Maxim viftade kanppt på öronen, möjligen att han kollade in maten som åkte på vagnen. Sedan så blev han lite otålig när Hampus fick gå före, Hampus segar gärna på bortvägen, medan ingen hänger med i hans skritt på hemvägen. Men då fick vi öva förhållningar och att hålla lite avstånd.


<3

Kan säga så här, Maxim skötte sig verkligen som en stjärna idag, han brydde sig inte ett dugg om bilarna, de kom och körde om och vi mötte dem, några i riktigt hög fart och han bara gick där efter Hampus och kollade inte in dem alls. Jag är så stolt över honom och efter den här turen så känns det som att vi kan klara kortare sträckor själva vilket utökar ridmöjligheterna en hel del. Det allra roligaste är ju naturligtvis om man har sällskap, men nu känns det inte som ett hinder att skritta några hundra meter på en trafikerad väg, speciellt inte på rider med lite trafik.

När vi kom fram till skogsvägen så börjar den med en lång och ganska brant uppförsbacke. Om vi rider Hampus och Joker där så brukar vi galoppera och Hampus brukar vinna för han är den enda som orkar hela vägen. Nu skulle Joker gå först, Maxim i mitten och Hampus sist. Att vara sist när man skrittar är helt okej för Hampus, men när det ska springas så ska han minsann vara först! Så han var lite missnöjd. Det var ett väldigt jobbit påhitt tyckte Maxim och orkade ungefär halva backen innan bensinen tog slut, så vi skrittade den sista biten med en något missnöjd Hampus bredvid. Sedan var det spännande när vi fortsatte skritta och Maxim fick gå först, ganska många svängar och krökar på vägen så man vet aldrig vad som dyker upp. Vi skulle testa att trava alla tre i bredd vilket slutade med att Hampus älgar iväg med Johan (Jag är snabb som vinden, faktiskt!) Joker lullar på i mitten och Maxim snett bakom Joker och börjar bli lite trött på det hela nu. När vi skrittade igen så hamnade vi lite längre fram i ledet med våra långa ben. Vi träffade på några svamp-plockare så var lite spännande. Sedan så skulle vi testa att Maxim fick galoppera först, men det gick inte så bra, med lite draghjälp från Joker så lyckades vi få galopp i allafall, men när Hampus kom och ångade om så tog orken slut och vi travade den sista biten. Sedan var det bara att skritta hem igen, hela långa vägen med bilar som åkte förbi. Slokande öron var det och när vi skrittat upp för en backe ungefär halvvägs hem så klev jag av och promenerade med honom istället. Lilla bäbisen sover nog gott i natt.

Imorgon ska vi testa selar och släpa bommar är tanken, med både Joker och Maxim. Vi får se hur det går, men det ska bli skojigt!

Det Positiva: Ridtur med Johan
Det Negativa: Snabba billister utan hänsyn

Världens finaste!

Over and Out

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0