När det är som bäst...

... är det torsdagkendo och man riktigt känner sig färdigtränad efteråt.

Det var ett riktigt trevligt pass idag. Man tog ut sig utan att det blev tokjobbigt på slutet eller ja, jag var ju rätt trött på slutet, det ska jag inte försöka gömma undan, men passet hade en så jämn nivå att man inte fick de där topparna som det normalt bukar bli. En hög jämn nivå var det, vi körde kakarigeiko följt av ji-geiko och sedan ytteligare en kakarigeiko efter innan vi oterade igen. Kakarigeikon skulle vara mjuk och i början använde vi bara stora attacker, sedan skulle man gå in i ji-geikon och köra järnet för att sedan avsluta med en avslappnad kakarigeiko. Det gick rätt så bra att slappna av, men att tagga upp var svårare. Kändes som om jag blev lite snabbare av övningarna i allfall, men jag kanske inbillar mig. I början så var jag ju rätt så pigg och orkade, sista ji-geikon mot Nisse som är ybersnabb, blev jag mest bankad på.

Nu har jag en blå handled som är lite svullen efter för många hårda kote-hugg, men nu kan jag stolt gå med armen i vädret och göra reklam för kendo! Den obligatoriska blåsan i vänster hand som i princip är permanent känns det som börjar också synas igen. Vi hade en riktig ordentlig uppvärmning med en hel del hugg och diverse övningar för vader och lår.

Andra gången i rustningen denna gång och Men satt markant bätte denna gång, plötsligt så insåg jag hur det ska kännas att ha den på sig, inget som skaver någonstans och anpassad efter hur stot mitt huvud är. Helt underbart, jag älskar den.

Vad jag ska ta med mig och tänka på: armar över huvudet som ett O och sedan hugga till ett V. Kändes som om man sträckte lite på sig på köpet också då. Något jag försökte tänka på passet igenom, mycket lättare när det är stora tekniker och shinaien hjälper till mer. Idag så tänkte jag nog inte så mycket heller, inte medvetet i allafall och det kan ju ha bidragit till att jag kände mig snabbare, det ska jag fortsätta med.

Nu är det läggdags så jag kan befinna mig på jobbet relativt tidigt imorgon, sedan blir det tjejfika hos lollo på kvällen och på lördag är det dags för kendo igen.

Det Positiva: Kendo
Det Negativa: Strulande maskiner på jobbet...

Some say love it is a river...

Over and Out

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0