Kendo Ladies Night

Härlig kväll det blev! Lite sömnig nu, men om jag  lägger upp bilder och skriver redan nu blir det ju gjort och så kan jag varva ner lite innan jag kryper ner under täcket.

Började kvällen med att cykla in till stan i lugnt och fint tempo, brukar ha den förmågan att alltid vara tio minuter tidig, men icke denna kväll, letade mig fram till Michaelas och Nettans hus och stötte på Lollo, Stina och Rebecca utanför så vi kunde gå i samlad trupp och ringa på dörren. Michaela och Nettan visade sig ha en otroligt fin lägenhet, med jättefin inredning, ville ha en massa av möblerna, såg en del jag spanat på tidigare och en del nytt, de hade några smarta lösningar på förvaring och sådant, vilket jag tror kommer bli en stor fråga även i min nästa lägenhet. Det hade också en lite nakenhund vid namn Kokos, ganska söt, även om jag generellt inte gillar just den sortens hundar.

Vi satte igång med att hacka saker till sushin som skulle tillagas. När Johanna kom hade hon med sig grönt te så vi startade med det medan vi hackade. Kvällen hade lite av ett Japantema, därav sushi och det gröna téet som är Japans nationaldryck, jag provade en sort som hette Chinas Knights, gott och ingen bitter bismak som en del téer tenderar att ha mot slutet. Vår sushiexpert var lite försenad, men tillslut kom hon så vi kunde sätta igång att rulla också. Caroline hette hon och där var även en iaidotjej som hette Linda.

Blev en hel massa sushi och funderade i stillhet om vi verkligen skulle orka med allting. Som tur var var det väldigt gott så allt försvann i ett nafs, hade även en god soppa som skulle ätas innan sushin, den var också god. Funderar på om man ska ordna en sushifest i sommar, gillade det verkligen och alla kan ju vara med och tillaga. Trevligt att umgås bara vi tjejer över maten också, blev lite fnittrigt och tjejigt, vilket bara var kul.

Sedan skulle det ses på film också, Samurai Rebellion valdes ut, en svartvit film från slutet av 60-talet. För oss lite blodtörstiga tjejer var den på ett sätt en liten besvikelse eftersom det, när bara en halvtimme återstod, endast hade utdelats två hugg, varav ingen mot en människa och ingen orsakade någon form av blodutgutelse. Men den var lite komisk, mest för att de lät så roliga när de skrattade åt sina egna skämt, dessutom är japanskan ett ganska häftigt språk. Till filmen avnjöts efterrätten, vaniljglass, hemmagjord chokladsås, banan, citronfromage, chokladpudding med krisp och maräng. Nu behöver jag inte äta mer godis i helgen känner jag, dessutom fanns det chips också så jag har mättat alla sorts sug som eventuellt kan uppkomma. Blev lite tjejprat under tiden också, roligt att vi är så rörande överrens om vissa saker tycker jag.

Lite bilder från kvällen:



Nu blir det till att borsta tänderna och krya ner i sängen, den är stor och tom i natt, men jag får klara mig bäst jag kan, få ha en extra filt om jag fryser.

Det Positiva: Tjejer!
Det Negativa: Wasabi är otroligt starkt.

What happens on a Ladies Night stay there :p

Over and Out

Kommentarer
Postat av: Elinor

åååh! vad mysigt det låter! Och ni åt suchi också! MUMS! min favoriträtt!! hihi

2009-05-09 @ 10:32:48
URL: http://ellenelinor.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0