Adjö till Tenta-p

Min föresats att blogg mycket denna vecka blev inte riktigt som det var tänkt. Jag vet inte riktigt vart tiden har tagit vägen, pluggat en del har jag gjort och fixat med julklappar och kola. Och nu är det vinter! Härlig underbar vinter med massor av snö och minusgrader. Idag strålande sol till på köpet! Det negativa är att det är iskallt inne i skolan också och att min cykel inte vill fungera, frusna växlar är ett otyg.

Hur tentan kommer att gå imorgon är något ovisst, men jag känner mig hoppfull och hoppas på att det kommer uppgifter jag har en liten aning om i allafall. Det gäller att vara optimistisk så länge som möjligt, nu känner jag till och med att jag kanske orkar plugga lite ikväll och så brukar det inte vara kvällen innan en tenta. Har en del annat som måste fixas också, men medan man tvättar kan man plugga också, vilket är en väldigt bra metod eftersom man får en naturli paus när man ska byta tvätt i maskinen. Som jag ser det blir det hä mitt sista tenta-p på det här viset, om jag måste göra om den här tentan kan jag nog inte ta en vecka och bara sitta och plugga, förhoppningsvis har jag ett jobb att gå till. Därför tänkte jag säga adjö till tenta-p. Jag kommer inte längre att städa för att studieflykta utan för att det ska blir rent och fint. Inte några pluggplaneringar över vad som ska renskrivas och läsas. Ingen inhandling av tentagodis och frukt som jag ändå nästan aldrig äter på tentan utan ofta före eller efter. Som ett tips kan jag säga att mandarin är den optimala tentafrukten, tar tid att skala så man måste koncentrera sig på det och sedan kan man dela den i bitar och äta lite i taget utan någon risk för att det blir äckligt. Choklad är heller inte så dumt eller min favorit russin. Kommer till och med att sakna mitt obligatoriska toabesök då jag gjort alla uppgifter och ska sätta mig och läsa igenom dem. Jag brukar passa på att besöka toaletten då och tänka på ingenting en stund. Då ser man tentan med nya friska ögon. Sedan kommer jag inte längre att vandra runt och inte hitta någon plats att plugga på längre, slut med det också. Tent-p är en speciell period, det är som om stämningen på campus förändras och växlar mellan lättnad och förtvivlan. Ibland kan man riktigt känna tentapaniken och stressen i korridorerna. Dessutom har även jag lagt märke till fenomenet att alla klär sig annorlunda under tenta-p, mysiga kläder är vad som plötsligt gäller.

Men det är mest med glädje jag lämnar denna tid bakom mig och ser fram imot en ny spännande period i mitt liv.

Imorgon blir det uppsala och lite vänner innan jag far hemhemåt på söndag, ska bli skönt med en veckas ledighet och bara vila en massa.

Nu ska jag inhandla ytterligare en julklapp på hemvägen och sedan tillbringa kvällen hemma hos mig.

Det Positiva: Snö, vintersnö!
Det Negativa: Cykeln är döende...

Come be happy with me.

Over and Out

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0