Ytterligare en tävling Bålsta LA:1

Försöker så sakta skriva ikapp, kanske inte blir så mycket reflektioner över vardagsturerna och hemmaridningen, men ska försöka sammanfatta lite träningar och tävlingar så jag i alafall har kvar det i minnet.
 
Så i slutet av maj var det återigen dags att ge sig ut på tävling, fick åka själv vilket gick bra, även om jag såklart var helt slut efteråt och somnade på soffan när jag kom hem. Ändå skönt med en häst som inte kräver assistans, även om matten gärna tar det när det finns möjlighet. Vi åkte i allafall till Bålsta ridsportförening och red en La:1, aldrig varit där, men nu ska jag planera in fler tävlingar dit när de dyker upp. Väldigt välordnat, inte den lyxigaste anläggningen kanske, men Maxim gillade underlaget, framridningen i ridhuset var förvånansvärt sval trots den varma temperaturen och funktionärerna var väldigt trevliga. De hade dessutom fixat så man inte behövde rida i kavaj (28 grader och strålande sol ute) samt att direkt man kom ut från banan fick man ett glas vatten. Väldigt fint och trevligt!
 
Men från början, vi anlände med buller och bång och slet av tyglarna vid utlastning, härlig start... Nej, men det gick att fixa, men extra tyglar ska införskaffas, samt håltången ska med på nästa tävling. Skrittade runt med honom så han fick titta lite innan sadling, gick också iväg en bit till en plätt med högre gräs och där ställde han sig duktigt och kissade!
 
Sedan fixade jag i ordning oss, lagade chapsen med säkerhetsnålar (känns det som om jag måste köpa lite nya grejer någon?) och sedan var det dags att börja rida fram. Följde min plan, Maxim trivdes i deras ridhus och det var som sagt svalt och skönt att rida. Han gick på fint framåt och bitvis fick jag den där framåtkänslan jag ska ha som vi får till hemma, satt och log och var så lycklig över min fina gula! Blev uppkallade till collectingring och kikade på ekipaget före, underlaget kändes okej för vår del. Fick rida runt på banan några minuter innan start, Maxim blev lite spänd borta vid domaren, men jag höll mig ganska lugn, försökte slappna av och få honom med mig igen. Vilket gick ganska bra, i programmet skyggade han inget eller tvekade att gå förbi!
 
 
Själva programmet då, fick till en bättre inledning och fina travvolter, skänkelvikningarna blev väl sådär, men ändå bättre än gången innan, travlängningarna gick väl inte så bra. Längningen av formen fick vi återigen 7 på och i ryggningen tyckte domaren att det var tveksamt bakåt, så där blev det 5, men jag är nöjd när han ändå går och vi kan backa. Skritten var okej, kunde kanske haft lite mer energi och släppt ut mer i längning av formen. Vi hade ändå inte slöat ihop för galoppfattningen från skritt blev bra, även volten, sedan klantade matten sig, svängde dåligt halvt igneom så det blev avbrott och hela förvända åt höger var körd.... Förlorade mellan 10-13 poäng där... Kom dock igen, fixade vänstergaloppen och alla moment där fint, längningen blev det inte mycket av, trött häst och trött ryttare. Uppridningen och halten blev fina 7:or på dem. Missen kostade oss ett väldigt fin resultat, nu slutade vi på 56,8%
 
Visst grämer det mig lite, utan missen, kanske hade det blivit ett kval och ett SM i sommar. Men samtidigt var jag så glad och nöjd med oss den här dagen. Och jag känner ju att det släpper mer och mer. Nu hoppas jag behålla självförtroendet och tävla på efter sommaren för att förhoppningsvis kvala till nästa år och helst inte vara ute i sista sekunden. I år har arragörerna bestämt att SM ska gå i La:2 och La:3 vilket gjorde beslutet att inte försöka klämma in en kvaltävling till innan tiden är slut lite lättare, att deubutera två klasser som är snäppet svårare än den vi kvalat i på SM känns inte speciellt lockande eller kul. Vi har inget att göra med några placeringar i det startfält som finns på SM, men jag vill ändå känna att vi på träning kan klara programmen över 60%-strecket, annars är det inte riktigt värt att åka. Sedan kan ju programmet se annorlunda ut nästa år, men det får vi se då, nu har jag i allafall ett helt år på att kanske hitta någon La:2 och testa någon La:3 i vår när vi förhoppningsvis är ännu starkare och redo för att delta nästa år.
 
Det Positiva: Den gula, alltid, i alla väder
Det Negativa: Att inget är lätt någonsin
 
Vill aldrig ge upp det här
 
Over and Out

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0