Igång igen!

Sommaren lider så sakta mot sitt slut och hösten börjar knacka på dörren. Tycker att det varit en bra sommar på många sätt, vädret har passat mig bättre än förra året, ångesten som fanns då för att inte hitta hö till hjärtehästen lyser med sin frånvaro och efter fyra veckors semester känner jag mig hyffsat utvilad. Visst skulle jag inte tacka nej till en vecka eller två till av semester, men jag känner ändå att jag hunnit fixa saker hemma, koppla av och gjort en del utflykter, inte alla som jag kanske velat göra, men de kommer nog vartefter.
 
Maxim är i full gång igen efter några veckor med långsammare tempo och mindre ridhus och en vecka total vila, i förra veckan startade vi terminen hos Maritha. Som jag har saknat det! Nog för att det numera gå relativt bra att rida själv också, lägga upp pass och ha en någorlunda struktur, så blir det ju så mycket bättre med henne på marken. Vi hade såklart lagt oss till med lite olater under uppehållet, Maxim vänsterbog var plötsligt ute och flög någon helt annanstans än vart den skulle vara och matten var väl allmänt flaxig och red med för långa tyglar, för det är ju bekvämt. Så vi fick jobba en hel del med att i höger varv rida rakare i halsen och peta in bogen och då blev det riktigt bra bitvis, fick en helt annan känsla, speciellt i galoppen när vi rätade ut oss lite. Skänkelvikningarna kändes också fina efter uppehållet, har börjat få upp farten lite i dem. Trötta blev vi båda två, men den där känslan i avtravningen som inte riktigt funnits där på hemmaplan återkom och det känns riktigt roligt att vara på G igen. Håler på att lägga höstens tävlingsplanering och ska diskutera den imorgon med Maritha, tror det kan bli bra, ska försöka skriva ett eget inlägg om upplägget och vart tanken är att vi ska komma innan året är slut.
 
I allafall, passen efter förra veckans träning har bestått av en uteritt för Maxim med nya medryttaren, som det hittills fungerar bra med, tanken är att hon kommer ha honom varje fredag framöver och sedan lite på helger när det går för oss båda. Sedan har han och jag hunnit med två pass i ridhuset, det ena bara jogging i trav och känna att kroppen är mjuk, vi skrittade fram ute så vi fick lite skiftande underlag och så idag då vi försöka öva på vår läxa att rida tempoväxlingar och hålla koll på bogen, han kändes fin båda dagarna! Börjar släppa att han vill lägga sig i handen och få mig att bära runt honom, vår vanligaste olat efter lite lugnare perioder. Igår hade vi en trevlig, lagom jobbig tur i skogen och i söndags var vi och tränade bruks! DM om två veckor och efter lite tveksamheter så har vi anmält oss, så då måste man ju träna också... Det gick helt okej, men måste få in en träning hemma också, ska försöka till helgen.
 
Tanken jag har är att försöka få in ett inlägg per vecka här, i anslutning till träningen så att jag fortsätter reflektera över passen, sedan kanske det också blir kort sammanfattning av veckans övriga pass. Ska försöka fortsätta med enskilda inlägg för tävlingarna, får se hur det går, det är väldigt kul att titta tillbaka på, men när energin tryter direkt efteråt kan det vara svårt att få det skrivet.
 
Det Positiva: Sommar med mina pojkar
Det Negativa: Ångest och tankar
 
Nothing is perfect
 
Over and Out
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0