Uppe på toppen igen

För att återgå till rutinerna blev det vila som start på denna vecka. Sedan hade vi ett pass i ridhuset på tisdagskvällen. Superfin känsla för första gången på ett tag och jag blev så glad. Vi gjorde inga konstigheter, hade bestämt mig för att bara mjuka upp i skritt och trav inför veckans träning så det gjorde vi. Jobbade en del i skritten först med lite serpentiner och skänkelvikningar och joggade igång i traven. Tyckte att han redan från början var med ganska så bra och kändes fin. Jobbade med serpentinbågar och tiometersvolter. Sedan gjorde vi även en del jobb med övergångar trav-skritt-trav. Han var väldigt uppmärksam och positiv hela tiden så jag vågade mig på ett par skänkelvikningar också några steg åt sidan, rakt fram och så flytta igen. Blev jättenöjd med honom så vi avslutade med att länga lite på halsen vilket han också gjorde fint. Så kul med fin känsla på hemmaplan.
 
Även träningen på onsdagen blev en fullträff, det är såhär det ska kännas tänkte jag efteråt. Han kändes ganska positiv och framåt redan från början även detta pass, vi fick jobba på stora mittvolten och från den göra tiometersvolter mot kortsidorna, blev mjuk och fin och så länge jag hade kolla på tygellängden kändes det riktigt bra. Vi galopperade sedan och värmde upp, fick gasa på långsidorna och sedan jobbade vi med åtta över hela ridhuset så det blev en stor volt i rättvänd och en i förvänd. Kunde rulla på ganska bra i höger, men lite motigare i vänster även om det inte var några stora problem fick jag stödja lite mer.
 
Börjar längta så smått
 
Skänkelvikningar på diagonalen var nästa övning och där gick det också bra. Åt höger gjorde vi halva och gjorde en volt till höger innan nästa halva. I vänster gjorde vi in till mitten och red sedan rakt fram. Han var verkligen superduktig och matten hittade båda sina skänklar och inte bara den sidförande, tror det hjälpte till lite.
 
Vi avslutade med lite enkla byten och matten hittade sina magmuskler någonstans där inne och kunde mestadels sitta kvar i sadeln och då blev det väldigt bra avbrott. Allra sist kände vi på ett par ryggningar som också gick bra! Maritha tyckte jag red väldigt bra där och reagerade på rätt sätt när han blev tveksam, villket stärkte mitt självförtroende lite gran.
 
Den numera obligatoriska morgonpromenaden blev av på torsdagen också. Sedan jobbade jag kort dag på fredagen (många förmåner med att jobba statligt) så vi hann ut i skogen, visserligen med reflexer på, men vi var ändå hemma till skymmningen och gav oss inte iväg i den som är det vanligaste.
 
På lördagen gick vi till stora sommarhegen och longerade lite, fick kliva över några bommar som låg ute också, men mest fokus på att lyssna på matten och springa avslappnat och inte med huvudet i vädret och kika på alla hundägare som var ute och promenerade med sina djur. Sedan red vi till sandbacken på söndagen och övade på tempoväxlingar i galopp. Inte så långt pass, men nyttigt, ganska lydig var han också. Nyttigt att jobba med minskning/ökning på ett ställe där han bara brukar få ösa, blir lite mer egen motor automatiskt då.
 
Det Positiva: när man känner förbättringen
Det Negativa: Orken ska räcka till så mycket.
 
You and me
 
Over and Out

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0