Stor Guldstjärna

I fredags var vi i ridhuset, men passade på att tömköra lite, mest för att matten inte kände sig så fokuserad att det är värt att sitta i sadeln och försöka rida på riktigt. Joggade mest omkring i trav, fick till det ganska bra mot slutet, sedan testade vi även att flytta omkring bakdelen lite och försöka oss på skänkelvikning på töm. Klurigt tycker vi båda. Galopp på töm kände jag inte för, kroppen var inte i form för att springa tyvärr, men Maxim fick dra några repor lös istället, han var inte så pigg på det heller, men lite blev det i alla fall.
 
Helgen ägnade vi åt uteritter, en med sällskap i skogen och agera ankare och en själv där vi övade på att galoppera en del. Maxim gick på bra tyckte jag och jobbade bitvis fint även om det var en del folk och barn ute att titta på. På valborg blev det vila och sedan hade han varit ute med medryttaren i skogen på tisdagen.
 
 
Så veckans träning kanske inte hade bästa upplägget, men det visade sig ju att det gick otroligt bra ändå. Den där gula hästen han kan han och matten, jo, hon kan också ibland. Visst var han lite stel i början, men vi fick till det otroligt bra efter bara en kort stunds arbete. Vi gick på galoppen ganska snabbt, först bara värma upp lite, med volter, fyrkant och varva tempot, sedan lite förvända vägar, några diagonaler snett igenom. Fattade sedan förvänd på fyrkanten, skulle ha honom ställd rätt vid kortsidorna och sedan ställa honom inåt på långsidorna. Det var svårt och ingen av oss förstod riktigt, måste vara väldigt försiktig i hur mycket jag tar i honom annars tror han att han ska bryta av. Fick sedan gå över till rättvänd galopp och jobba på samma sätt, men med lite kortare intervaller, ställa om flera gånger på långsidan till exempel. Han blev otroligt fin och mjuk av det här arbetet!
 
Vi nötte lite skänkelvikningar sedan, försökte oss på att gå fyra steg åt sidan, fyra rakt fram och så åt sidan igen. Matten är inte den kvickaste människan, men det gick hyffsat i alla fall. En sak vi kom på som matten höll på med är att hon måste sluta leda med ytterhanden för då försvinner bogen iväg. Jag ska hålla den stilla intill halsen och använda den som broms och att räta upp, inget annat. Avslutade med att försöka sträcka ut halsen lite i traven något vi behöver öva en del på.  
 
Promenad med sällskap på torsdagskvällen och så körde vi ridhus och repetition på fredagen. Fin och mjuk och vi gick igenom övningarna från onsdagen. Galoppen kändes riktigt bra faktiskt. Skänkelvikningarna är svåra att få till på egen hand, men vi jobbar på det. Lördagen ägnades åt att fixa sommarhagen och mocka vinterhage. Myste med Maxim efteråt, tog bort päls och klippte man innan vi tog en tur i skogen. Lugnt tempo, lite halvtrötta båda två, men lite trav fick vi till i joggingtempo. Klev över lite bommar på hemvägen. 
 
 
 
 
Igår samlade vi (matten) ihop oss och så gick på lite längre tur med mycket galopp på vägarna i skogen som nu är utan is, utan vatten och bara så där mjuka som de kan vara. Maxim sprang på bra redan från början, på bortvägen sluttar det uppåt, men ändå orkade han mycket även utan draghjälp. Han har nog bättre kondis än vad jag tror. På hemvägen tände han till och ville bara springa så fort tyglarna kortades. Matten fegade lite eftersom det ju nu sluttar nedåt vilket är läskigt. Men lite springa av blev det ändå och han lyssnar ju för det mesta. Matten får ju jobba med det här att hon bara ser alla stenar och gropar som potentiella faror för att ramla omkull. Har ju inte hänt på superlänge nu, hälsar Maxim. Han är faktiskt duktig och parerar stenar och rötter, men det är svårt att känna sig lugn för det. Svettiga kom vi hem efter 1,5 timme och då blev det årets första avsvampning och bad.
 
Vilostund på måndagen med bara lite betande, det gröna börjar ju spira och för att ha en chans att vänja magen lite gäller det att börja i tid. 
 
Det Positiva: vårväder
Det Negativa: snörvel och ännu fler tabletter för matten
 
Siktar mot stjärnorna
 
Over and Out
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0