Marithaträning med svårigheter

Något dålig förberedelse inför denna veckas träning, på måndagen hade vi årsmöte i fjordhästföreningen som jag tyckte det vore bra om jag gick på. Maxim vilodag i veckan brukar vara måndagar så det kändes inte som något problem. Trevlig kväll med ett gäng där jag faktiskt kände igen de flesta, antingen från helgkurserna jag varit på eller från bruksträningar/tävlingar. Riktigt kul!
 
På tisdagen var då min födelsedag, med morgonfodring och allt. Lite lättare att gå upp när Johan fixar våffelfrukost, men det gjorde också att jag ville njuta lite och var i stallet först vid 7, alla hästar ute, Maxims box mockad och höpåsar fixade till strax efter åtta. Velade lite, men bestämde mig för att inte rida på morgonen som jag tänkt utan klämma in det efter jobbet istället. Hade kanske varit bättre om jag pallrade mig iväg till ridhuset då, men det är lätt att vara efterklok och lat. Istället blev det 40 min skritt i skogen på kvällen, speedad häst som helst velat galoppera av sig och en matte som ångrade sitt beslut från morgonen samt val av bett...
Nåja, man kan inte alltid ha de bästa förutsättningarna.
 
 
Iväg på Marithaträning kom vi på onsdagskvällen och fick till en relativt bra träning. Fick jobba med våra öppnor, eller som det blir "bogen in" jag behöver verkligen öva på att rakställa där och använda yttertygeln, blir gärna att han blir förböjd. I alla fall börjar vi förstå även i trav! Skänkelvikningarna blir bara bättre och bättre, men där måste jag sluta tvära så mycket, låta det vara lätt ett tag och bara hitta flytet. Vilket vi gjorde några gånger i alla fall. Sedan övade vi på galoppfattningar från skritt och nedgång till den samma, vi började med ett försök till utbrytning, vet inte riktigt vad det kom ifrån.... Höger varv lite knepigt och jag behöver bli starkare i min sits och inte ta för mycket i handen. När jag spände magen och satte mig tillbaka blev det bättre och i vänster varv behövde vi bara göra ett par gånger för att det skulle blir toppenbra! Förvända gick bra med bågarna och även diagonalen i höger, men i vänster får jag ingen styrsel på vägen så vi kommer liksom aldrig ut till väggen. Fick ha spöet i höger hand då och hålla honom rakare och då fick vi för första gången typ en bra väg ut mot långsidan. Så duktig häst som fortfarande är tveksam, men försöker i alla fall. Trött och svettigt ekipage åkte hemåt igen. Hoppas att vi ska kunna åka iväg nästa vecka också, men nu finns det tydligen en hängig häst i stallet, så vi får se och hoppas att Maxim håller sig frisk.   
 
Det Positiva: Utveckling
Det Negativa: Mattens obefintliga ork
 
Med dig är allt roligt för det mesta
 
Over and Out
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0