Lugn, ro och så guldstjärnor på det

I början av förra veckan fick Maxim, välförtjänt, ta det lugnt. Vila på tisdagen och bara gå i hagen, lite tömkörning i alla gångarter på onsdagen på ridbanan, han var superfin i traven speciellt. Sedan så exprimenterade vi med tömsättningen och kom fram till att jag behöver ha lite starkare yttertöm i vänster varv då blev det mycket bättre allting. Promenad på torsdagen och sedan gick vi till ridhuset på fredagskvällen för att se om vi kom ihåg hur man gjorde, han var så gullig, jag hade tagit av hon täcket på morgonen eftersom det skulle bli bra väder, sedan när jag kom till stallet och börjar mocka kom värsta hagelstormen. Så ut med grimman för att hämta in honom. Alla hästar står med baken mot vinden och huvudet ner i backen, när jag ropar kommer han travandes, huvudet ner mot marken och på sne och kisande ögon, en av de få gånger han med hela kroppen sagt "Ta in mig från det dåliga vädret".
Han var stel, men vi fick till det ganska bra mot slutet. Även om han fick för sig att byta i förvända galoppen genom kortsidan ett par gånger... Fick ordning på det genom att sätta mig lite rakare. Skänkelvikningarna kändes ganska bra. Fick sedan höra att han och herr hagkompis racat ordentligt under ungefär hela fredagen, så kanske en kombination av det och inte så mycket ridning tidigare. Maxim går ju med en stor häst med långa ben och eftersom han gärna vill hänga med få hans ben gå som små trummpinnar, men han ger inte upp i första taget.
 
Helgen bestod av uteritter, med sällskap båda dagarna! Lugn tur på lördagen då sällskapshästen reagerade på något och vi fick gå hem halvvägs, men på söndagen rörde vi oss lite mer i längre travsträckor. Här fick han också jobba lite mer och han kändes relativt energisk, om än inte jätteglad över att matten släpade ut honom på tur halv åtta på morgonen, men för matten är det skönt att stallet är klart och man kommer hem vid tio på förmiddagen.
 
 
Måndagen blev sedan vila igen och så spenderade vi tisdagskvällen i ridhuset. Maxim kändes väl kanske inte helt hundra skulle jag säga. Lite stel och dan, men gjorde ändå det jag ville. Försökte mest mjuka upp, skänkelvikningar i skritt och trav, en del volter i alla gångarter och så övade vi lite övergångar mellan skritt och galopp och även enkla byten vilket gick bra skulle jag säga! Han kändes lite allmänt trött och inte på hugget trots lite lugnare vecka.
 
Träningen därimot bjöd på en fin känsla rakt igenom, herregud när han väl kommer igång och jag kommer ihåg att inte tjata på honom då och vi arbetar tillsammans, de stunderna lyser verkligen upp!! Matten måste öva på att styra bättre vägar bara så är vi verkligen på topp. Vi fick öva på att galoppera och växla tempo både på fyrkanten och volter, först mellangalopp på 20 meters volt och sedan minska på en 15 meters volt. Detta ska vi öva på hemma och på att volterna ska bli bättre. Vänster galopp är så otroligt jobbig just nu och jag känner skillnaden på mig i hur mycket sämre jag kan sitta och hur mycket mer jag behöver stötta och driva. När han väl kommer igång så blir den därimot mycket bättre. Förvända galopperna gick bra, dels på båge och sedan halvt igenom och fortsätta genom kortsidan, men även här behöver matten tänka mer på vägen, ta sig ut till väggen först och sedan svänga för att ge honom tillräckligt med rum, i vänster hjälper det om jag stöttar med spöet i höger hand istället, då kommer vi ut på en bättre väg. Skänkelvikningarna gick superbra och där verkar något ha fallit på plats hos oss båda, en bit kvar till de är tävlingsmässiga, men som vi brukar säga, sakta men säkert. Jag har lärt mig att rida honom lite rakare vilket har hjälpt jättemycket. Plötsligt hade vi gjort allt det vi skulle och hade tid över, vad vill man träna på då? Jo eftersom jag tycker att vi haft problem hemma så tränade vi uppridningar, vilket också gick jättebra så då gick vi över till att öva halt, ryggning och fram i trav och sedan halter där matten fick öva på att rätta till benen och försöka stå jämt, gick sådär, men mest matten som behöver känna efter bättre tror jag och hellre ta ett steg till innan vi stannar, ibland är jag för snabb och stannar för tvärt, svårt att få det rakt då.
 
Fick bli en promenad på torsdagen och så red vi ut idag på en härlig tur i solen. Trav och galopp i solen på en ledig dag är väldigt trevligt. Nu bär det av på bröllop hela helgen och Maxim blir motionerad lördag-söndag av medryttare, vilket känns otroligt skönt.
 
Det Positiva: När man känner sig som en dressyrryttare på riktigt
Det Negativa: När livet rullar på för snabbt
 
The two of us
 
Over and Out

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0