Veckans bravader

Så sedan förra veckan då? Sommarvärmen håller i sig och solen skiner för fullt. Skön början på hösten.
Vi avslutade förra veckan med en uteritt i egen regi på fredagen, hittade efter lite om och men och osäkerhet fram till sandvägen i skogen som man kan galoppera på. Annars blev det mest skritt på skogsstigarna. En härlig tur med en Maxim på bästa humör, inte speciellt tittig vilket var skönt. 8 km blev det och vi var väl ute 1,5 h ungefär

 
Sedan blev det vila både lördag och söndag för Maxim eftersom matten och hussen åkte till västkusten och hade det trevligt på ett bröllop. I måndags var vi dock igång igen, skrittade ut med två stallkompisar som visade en runda för oss, ganska lagom skrittvända tror jag det kommer blir 40-45 minuter tog den. Sedan red vi på banan i tisdags och försökte komma ihåg vad vi hade i läxa. Han kändes ganska mjuk och fin, men blir distraherad ibland när det händer saker runt omkring. Men det är ju bra, vi har gömt oss ganska mycket i skogen de senaste åren, ska vi komma ifrån tittigheten på tävling är det ju bra med en tittig vardagsomgivning. Mest skritt blev det och flytta bakdelen på voltspåret, lite trav och galopp också, men var ganska nöjd efter ett tag ändå.
 
Destå mer fart blev det på träningen igår, mycket galopp och trav, övergångar och diagonaler i alla möjliga former. Vi fick börja med att rida som en åtta mellan kvartslinjerna, började i skritt och flyttade i skänkelvikning på diagonalerna, kämpade på med min vänsteraxel och försökte sitta rakt och inte förstöra för mycket. Vi gjorde i trav också, godkänt, men helt klart mer träning som behövs. Sedan började vi med galoppen, vi skulle rida in på diagonalen, bryta av vid kvartslinjen och fatta den andra galoppen och så om igen. Han blev väldigt förvånad över avbrottet, så jag kunde bestämma hela tiden vilket var bra, sedan vände vi lite på det, bröt av när vi kommit in på diagonalen och fattade ny galopp som vi tog genom kortsidan. Han var superfin hela tiden! Vi fick avsluta med att bränna runt fyrkantsspåret, öka på långsidorna, och låta honom minska själv på kortsidan. Och avslutningsvis lite diagonaler i trav. Han var så himla fin!

Blev sedan vila på torsdagen, matten och hussen tränade core och hjälptes åt i stallet. Avslutade sedan veckan med ännu en upptäcktsfärd. 7 km på under en timme, hittade en superfin runda och vi kunde trava ordentligt. Kommer bli superbra konditionsrunda framöver. 
 
Det Positiva: Bästa gula som lär mig så mycket
Det Negativa: När mattens kroppsdelar lever ett eget liv
 
Vad som helst för dig.
 
Over and Out

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0