Nyttig träning

Vi startade veckan med en lite uteritt, försökte bara jobba på framåt även på långa tyglar i skritt. Ganska lagom tur, först var vi själva, men i slutet kom en stallkompis ikapp så vi fick sällskap sista biten hem.
 
I tisdags red vi på ridbanan, som förberedelse till onsdagsträningen var det tänkt. Och j*klar vad han gick. Vet inte riktigt vad som flög i honom, men jag kom i alla fall på mig själv med att sluta driva, försöka slappna av och hänga med i traven han ville gå i. Vi gjorde inte så jättemycket med än trava på volt med lite tempoväxlingar, försökte oss på lite skänkelvikningar och så galopp på volten också. Där hade vi lite olika åsikter och han sa ifrån lite i vänster varv, så jag pressade inte på där, han säger ju bara ifrån på det sättet (kickar mot skänkeln) när något känns alldeles för jobbigt. Han gick så bra ändå så jag var himla nöjd med honom!
 
Onsdagen bjöd på morgon i stallet först. Tog mig tiden att fixa både mockning och mat, vilket gjorde att jag på eftermiddagen hann gå och ta en kärra i hagen också innan det bar av till Marithaträningen. Var ovanligt i tid, gamla stallkompisen var fortfarande kvar så vi hann prata lite snabbt också innan hon åkte och det var dags för oss att börja värma upp. Försökte återigen få igång redan i skritten på långa tyglar, han kändes mjuk redan från början. Sedan travade vi igång lite innan lektionen började. Fick gå in på volten och ta lite i alla gångarter bara för att se lite vilken utgångspunkt vi hade. Lite segstartad kanske, men sedan kom vi igång lite bättre. Maritha tyckte att han rörde sig lite större än tidigare och det i sin tur kan leda till att han blir tröttare och det blir jobbigare för honom fortare. Vi fick sedan göra en jättebra övning, gå in på diagonalen, flytta i skänkelvikning undan höger skänkel, innan väggen göra en framdelsvändning undan höger, fortsätta tillbaka i skänkelvikning, vända för höger igen och så vidare. Sedan samma sak fast för vänster. Det var superbra och jag kunde utnyttja speglarna och se att han verkligen korsade benen, dock måste jag vara noga med att släppa fram honom i framdelsvändningarna så att han går runt även med frambenen och inte "snurrar" med dem. Vi gjorde sedan lite skänkelvikningar i trav och Maritha var nöjd med oss, även om jag har svårt med vad som är en bra känsla eller inte. Sedan övade vi på galoppfattningar som inte var vårt starkaste kort denna dag. Jag viftar omkring med händerna för mycket. De lever lite sitt eget liv. Tillslut knöt vi knutar på tyglarna där jag bör hålla händerna sedan kämpade vi vidare. Ibland var jag inte tillräckligt noga med att mjukna så då blev det stopp, men när jag gjorde som jag skulle och satt stilla så blev det himla bra. Ska fortsätta öva med knutarna innan nästa träning om två veckor. Nästa vecka är det nämligen dags för en jobbresa till Bryssel. Såklart över onsdagen...
 
 
Igår blev det en promenad till ridbanan i mörkret och blåsten. Hittade i alla fall knappen till strålkastarna så vi fick lite ljus, Maxim var pigg som en spigg och tycker som alltid att blåst är latjolajbans. Så jag släppte honom och stod i mitten medans han rusade runt några varv. Behövdes inte mycket för att driva, krumsprången kom också av sig själv. När han lugnat ner sig lite och jag krattat bort lite rivstartsspår powerwalkade vi hem igen. Humm, hur blir detta när jag gjort min planerade klippning i helgen. Och vila tre dagar nästa vecka...
 
Ikväll blev det tömkörning, något distraherad häst, men som ändå snubblade över några travbommar mer eller mindre effektivt. Var ju ett tag sedan jag tömkörde nu, men kom in i det tillslut. Svårt att parera när han ska titta på saker och ting runt omkring ungefär hela tiden, men försökte ändå jobba på och vara positiv.
 
Det Positiva: Höst gul
Det Negativa: Kan inte hantera vissa saker
 
You and me until the end
 
Over and Out

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0