Veckan innan tävling

Förra veckan då... Hmm, få se nu om jag minns, minnet sviker lite. Men på måndagen var vi på ridbanan och försökte oss på att rida lite, det kändes väl sådär...
 
Onsdagen Marithaträning igen, ägnade mer än halva passet att få fram honom, vilket innebar fullfart och bara tänka framåt. Det blev väl okej på slutet, men jag var för trött för att få någon slags känsla. Trött häst och ryttare efteråt. Testade att rida honom rakare i högergaloppen och sedan smyga över böjningen och då blev formen bättre.
 
 
 
Torsdagen så red vi vår långa runda. Fokus framåt och tyckte att det blev ganska bra. Behöver vara bestämd med att han ska svara kvickare på mina hjälper. Mot slutet så kändes han fin och hade en bra form både i trav och galopp. Fick öva lite på att flytta honom i galoppen eftersom han smög sig mot dikeskanten ibland.
 
På fredagen red vi fram längs med järnvägen, fokus på full fart i traven, vågar ju inte riktigt på samma vis som när Maritha står på marken, men vi försökte i alla fall. Vi red sedan på ridbanan, även här försökte jag tänka framåt mest, naturligvis hade någon lagt hästätande slipers vid järnvägen, bra övning eftersom det är så han blir på tävling. Vi sprang över några galoppbommar sedan också bara för att han skulle tycka det var kul. Övade mest på att sitta stilla och låta honom göra jobbet.
 
Lördagen blev det skrittur med stallmatte, fullblod, stora svarta och medryttare. Utforskade ny väg och hittade hem till stora svartas matte som bjöd på äpple. Bästa turen ever hävdade Maxim. Sedan fick han inte gå den stig han ville, men ingen annan ville skritta längre. Kul att han minns vart vi red i somras.
 
Det Positiva: Vädret var fint
Det Negativa: Usel känsla och hafsridning
 
Going the distans
 
Over and Out

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0