Lokal dressyr Österfärnebo LC:1 och LB:1

Söndagen då. Dags för säsongsdebut på dressyrbanan, i alla fall på lokaltävling. Tidig morgon blev det och en bit att köra, men väl värt det. Vi var då anmälda till LC och LB, länge sedan vi testade två klasser, men jag ville dels testa hur orken höll och om tittigheten som brukar dyka upp skulle lugna ner sig något. Slutsatsen är väl att orken inte riktigt höll, men att tittigheten blev betydligt bättre och så även mattens ridning till andra starten. Vi höll då till på mattens gamla bakgård i Österfärnebo, vilket gjorde mig väldigt nostalgisk när jag körde dit på vägar där minnen finns. Åka förbi islandshästgården där två SM hölls och mindes de upplevelserna. Gamla hovslagarens gård och andra landmärken som man minns sedan många år tillbaka. Min pappa växte upp i Färnbo och farmor bor fortfarande där så många minnen även från samhället. Mamma, pappa och farmor kom också och var hejarklack, vilket var väldigt kul och efter ritterna var klara så fikade vi tillsammans i solen med hemlagad rabarberpaj. Det bidrog nog till att dagen kändes så pass bra, men även annat.
 
Glatt humör
Så till ritterna då.
LC:1
Jag hade gjort ett tidsprogram för oss för att inte få för lång eller för kort (även om det aldrig hänt) framridning. Kände mig lite nervös och så, men följde planen hyffsat bra och hade en bra framridning. Maxim kändes mjuk i alla fall, dock inte så bra framåtanda. Försökte att få fram honom, men lyckades väl inte så där jättebra. Mycket knott i luften och varmt, men han besvärades inte speciellt mycket av det tack och lov, såg andra som hade större problem om man säger så. Tacksamheten över den häst jag har i hanteringen märks otroligt tydligt när man är ute på tävlingar. Maxim kan jag ställa vid transporten så äter han eller sover och att lasta är inga tveksamheter, bara rätt in. Det finns hästar som det tar oändligt med tid att lasta med linor och medhjälpare och det finns hästar som inte kan står stilla, som är rädd för saker och mest vill springa omkring. Dessa hästar kanske presterar bättre inne på banan än vad vi gör, men att alltid behöva tänka och oroa sig och ha med sig kunnigt folk (vilket jag inte har möjlighet till så ofta) känns oftast ganska så värt det.
 
I alla fall, ritten då. Kunde ha gjort vissa saker bättre, alltså att jag kunde ha ridit bättre för att få några till poäng, så det kändes lite surt. Maxim var seg och tittig för transporten där domaren satt, försökte mitt bästa, men det gick inte speciellt bra, så där drog det ner en del. Dock var det vissa saker som var riktigt bra också, fick två 8:or en för en övergång till skritt och så för den sista uppridningen och halten.
57,2% 15 av 16 Kommentar: Jättefin i form och görbra halter men behöver vara mer i bjudning och bärighet av egen kraft. Kräver för stora och grova hjälper och brister i bjudningen. Håll händerna mer stilla.
 
 Snyggaste!
Sötaste!
 
LB:1
Vi var nog båda trötta till denna klass, men jag tyckte att jag red bättre i alla fall i travprogrammet och försökte vara lite mer stilla i sadeln. Galoppen sket sig rätt så rejält med i princip 4:or rakt igenom och jag återgick till min fula ovana att smacka som en dåre, men travprogrammet var bättre, avslutade med en 9:a för halten! herregud, har ju aldrig hänt förut vad jag minns! Hade också två 7:or för båda uppridningarna. Så topparna är stora och dalarna djupa, men att topparna finns där gör det hela lite mer motiverande. När vi kom ut så ställde han sig i gräset och kissade så lite bidrog det kanske till också, vad vet jag. Tittigheten för transporten var i alla fall mer hanterbar denna klass.     
 
55,7% 10 av 15
Kommentar: Ganska bra travprogram men tappar bjudning och tempo i galoppen. Blir bra med mer bjudning. Lycka till.
 
Bra domare för övrig där man fick betalt för det bra och låga poäng för det dåliga, samt en hel del kommentarer som man kan ta med sig. Vi har en dressyrstart kvar i vår, en LB:1 om några veckor i Dannemora, där vi var även förra året. Ska se om vi kan snäppa upp oss ett litet steg till dess. Sedan ska vi galoppträna hela sommaren igenom och ge oss på det hela till hösten igen.
 
Fokuserad!
Dressyrhästen <3
Innanför det vita staketen.
Glada efter dagen i allafall även om den blev lång som sagt.
 
Over and Out

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0