Pay and Jump Almunge 50 och 70 cm

Så var då den stora dagen här! Debut på bortaplan med högre hinderhöjd. Jag och stallmatten skulle åka med våra ädla springare. Vilket började superbra genom att hon tappar skottkärran och slår upp en bula i pannan... Dit kommer vi i alla fall, hinner springa banan lite snabbt och rida fram lite också.
 
50 cm
Maxim tycker alltid det är lajbans med hoppning, han bryr sig inte så mycket om hindren, men tittar gärna på allt runt omkring. Stallmatten sa åt oss att sätta upp farten och galoppera runt banan. Maxim tittade på bommar i gräset och publiken, så jag blev spänd och vågade inte riktigt. De fick komma in så Maxim kunde ta lite rygg på bebisfullblodet. Det blev ett stopp på hinder nr 2 som var det första som stod mot publiken och så rev vi ett också, mest för att jag störde honom mitt i språnget. 8 fel alltså. Annars kändes det relativt bra.
 
70 cm
Omladdning sedan med några ekipage mellan innan det var vår tur igen. Inte riktigt lika tittig, men spänningarna hos mig satt kvar och så var det högre nu också. Det gick som det gick med massor av stopp på grund av min tveksamma ridning. Han ville gärna hänga på i kompisens tempo som även denna gång fick springa före. Vi hoppade i alla fall hälften av hindren, fyra stycken och då kände jag mig nöjd. Sprången vi tog kändes superbra så vi ska försöka våga mer till nästa gång och hoppa lite mer regelbundet fram till dess.
 

Det är inte lätt det här med hoppning, men det är i alla fall roligt när det går bra och han hoppar bra lilla hästen, det är piloten som måste skärpa sig lite och faktiskt lita på sin häst också. När stallmatte hoppade stod vi i mitten av ridbanan så bebisfullblodet skulle ha koll på sin vän och kanske koncentrera sig mer på hindren. Fort och högt är hans melodi istället. Vi åkte hem ganska nöjda ändå, om än utan rosetter, sedan sträckte jag nacken i bilen och stallmatten satt med sin bula, så det var två fnittrande halvskadade människor som ramlade ur bilen på stallplan. Kul har vi som sagt och det är ju huvudsaken.
 
Det Positiva: Att våga
Det Negativa: När modet sviker
 
We will get there
 
Over and Out 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0