Hoppning och kondition

Då stallkompisarna haft lektion hemma på ridbanan stod det hinder uppställda även på fredagskvällen när jag kom. Sagt och gjort blev det hoppning av! Började med att sänka lite, eller vem försöker jag lura, ganska mycket. Men ändå försöka att höja lite från plutt höjden jag brukar ha. Målet är ju att hoppa banor på 70 cm detta år så för att våga det behöver vi börja någonstans. Skrittade och travade fram längst med järnvägen och så försökte jag ha någon slags plan på banan. Titta över hindren inte kasta mig framåt och så vidare.  Gick relativt bra ändå, blicken är jag  mest nöjd med,  eftergiften misslyckades vi med ett par gånger. Efter några språng kom bästa stallmatte ner och hjälpte till och höjde lite också!!! Med peppning och stöttning tog vi oss genom en bana med plank, grind, oxer och parallelloxer med vattenmatta under.  Maxim hoppar bättre ju högre och snabbare han får gå så när jag kom hem på kvällen full av självförtroende anmälde vi oss till 50 & 70 i Almunge imorgon! Målet är att visa alla hinder i första starten så ser vi hur mycket matten vågar i den andra. 
 
Lördagen kom med mängder av regn. Lusten att rida var väl sådär, samtidigt som jag inte ville att han skulle vila helt heller. Tanken var bruksridning i Almunge egentligen, men då banan stod lite under vatten ställdes den in. Istället promenerade vi bort till gräshagen och så var stallmatte snäll och tog hem honom på kvällen sedan. Nöjda hästar trots blötan.
 
Hästen kan i alla fall själv... 
 
Gårdagen bjöd på perfekt väder istälĺet och vi gav oss ut på milrundan. Lite jobbig häst i början som fånade sig för ett dike (som han gått över 100 gånger utan att överdriva),  men sedan skärpte vi till oss och det blev en bra tur. Mycket galopp och trav längre sträckor och han börjar vänja sig vid vägen nu, det vill säga han tittar inte på precis alla stenar... Trött och varm häst fick åka till gräset även denna dag och koppla av lite.
 
Ikväll fick Maxim bekanta sig med en ny människa. Har en tid funderat på det här med medryttare, har ju aldrig haft någon till Maxim, mer än att andra har ridit när jag varit på längre semester. Dock har jag ju varit medryttare själv. Vi har bott i vår lägenhet i 8 månader nu och det känns att det är längre till stallet helt enkelt. Det skulle vara skönt att slippa den sträckan någon gång i veckan och komma hem innan åtta på kvällen. Så jag har funderat helt enkelt, jag vill inte heller att det blir vila i tid och otid för att jag måste jobba, vill åka bort någon gång ibland. Så det kändes som en medryttare som kan rida 1-2 gånger i veckan och kanske mer vid behov, har t.ex redan två jobbresor inbokade i höst. Så såg jag en annons som såg lovande ut och vi bestämde tid för att prova. Efteråt bestämde vi att vi provar juli ut för bådas skull och så får vi se hur det känns helt enkelt. Han är ju min lilla bebis fortfarande och det är svårt att släppa taget till en främmande person. Det finns ju för och nackdelar med alla liksom. Mer om det framöver kanske.
 
Det Positiva: Hoppa
Det Negativa: Ostabilt väder
 
Flying high
 
Over and Out
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0