Pay&Ride Säva ridcenter LB:1

På torsdagen joggade vi lite i skritt och trav på ridbanan ca 30 minuter, bara för att röra lite på oss. Kändes ganska lagom och han var fin! I fredags skyndade jag mig ut till stallet efter jobbet och gjorde i ordning honom innan mockning och matfix för att hinna ut med så mycket dagsljus som möjligt kvar. Jätteskönt med ljusare kvällar och vi hade en trevlig tur med mycket trav och lite galopp också. Han var pigg och glad och inte allt för tittig, försökte utmana och galoppera på ställen där vi inte brukar galoppera, finns så mycket stenar i dikeskanten som man kan "bli rädd" för. Så glad häst och ryttare som kom hem nöjda!

Lördagens kanonväder spenderade vi tillsammans med stallkompis och stora svarta på lugn tur i skogen, mest skritt, men lite trav också på hemvägen. Alldeles lagom och solen värmde gott. Maxim agerade lite terapihäst hemma på stallplan sedan innan stora svartas matte satt på sin hästs rygg för första gången på 7 månader, lycka för oss alla i stallet att hon snart är tillbaka.

 
Igår var det då dags för säsongens första utflykt! Vi åkte på pay&ride jag och Maximen. Vilket på det hela taget gick ganska bra, han skötte sig bra och så, men jag kunde ju ha samlat mig själv lite mer. Det är inte så lätt, men man lär sig av sina misstag, till exempel att man bör ha med sig extra skor+chaps ifall stövlarna råkar gå sönder just den dag du ska tävla. Nu löste det sig ändå tack vare lite kreativitet och bruksridningsutrustning i form av svart eltejp som räddade dagen. I alla fall gjorde hela incidenten att jag blev stressad och inte följde vår framridningsplan under den första halvan av framridningen. Inte så bra. Men sedan lyckades jag ta ett djupt andetag och inse att jag hade en del tid tillgodo och då blev det bättre. Han kändes helt okej då också. Vi fick rida en stund på banan innan vår tur, samt ha spöet med in som Maritha tyckte, det var nog bra, för när han började titta till mot staketet och blommorna så petade jag lite på honom och fokuset var tillbaka på mig. Vi travade runt och sedan var det dags, till nästa gång ska jag sakta av till skritt några steg, rätta till sitsen och samla ihop tyglarna innan vi startar. Samt hela tiden ha koll på tyglarna under rittens gång för där brast det ganska rejält från min sida vilket gör att han går sämre än annars. Han gjorde allt han skulle, när han skulle det och jag tycker att jag red noggranna vägar, lite dålig ridning i skritten där vi brukar vara bättre, men bara att öva mer på det hemma, vilket vi inte fokuserat så mycket på senaste tiden. Det vi tränat på var därimot mycket bättre än tidigare, bra poäng på galoppdelen (förutom diagonalerna) och halterna kändes också som ett kliv framåt även om de inte är perfekta. På diagonalerna fick vi inte riktigt till det, plus att han halkade ganska rejält en gång och bröt av till trav. Han var allmänt lite snubblig i detta ridhus vilket gör både honom och mig försiktigare. Nöjd med hur jag red travdiagonalerna, i vart fall den första, i den andra var jag ganska trött. Att få en 7:a på höger galoppfattning är ju också en stolthet och något som visar på att tränar man så blir man bättre.
 

Det var bra att vi åkte, nu känner jag att jag kommer vilja och våga åka på någon tävling i vår. Hade det känts skit denna gång så hade det nog inte känts så ljust som nu. Vi såg förresten en annan fjording också, men som var några ekipage innan oss, dock var jag ju så stressad just då att det inte blev något prat av. 

Nu är jag taggad på att träna vidare och är lite inne på en träning helg i maj som ja fick nys om på Facebook idag. Ska fundera lite, men tror det nog kan fungera bra,  även om maj då blir ännu intensivare än tänkt 

Det Positiva: Framtidsplaner
Det Negativa: tröttheten biter sig fast

När hästen bara ger en massa energi!
 
Over and Out


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0