Bus i snö

Vädret går ju som bekant lite upp och ner, varmt i förra veckan, så att ridbanan var lite halvtinad och i alla fall dög till lite lösgalopp. "Pigg som en spigg"- Maxim behövde inte mycket övertalan utan susade runt mer eller mindre efter anvisning i en kvart, med blandade bocksprång, galoppombyten och rusningar, och sedan gick vi hem igen.
 
Vi ägnade förra helgen åt att galoppera i snö. Trevlig tur på lördagsmorgonen i käck snöyra, men som ändå gick att rida i, när vi kommit hem tilltog det och snöade väl i princip konstant fram till söndag. Då blev det en eftermiddagstur i skymmning med en exemplarisk herre som klarade blinkande traktorer och snöplogar. Hur det var med den där översnöade stenen som gjorde att vi nästan krachade in i ett träd i full galopp kan vi ju tala lite tystare om. Matten var inte riktigt med i matchen, men han tog så fint hand om mig trots någon slags begynnande febertrötthet. Mycket galopp blev det och i annat fall trav, han blev riktigt på mot slutet, vilket är trevligt.  
 
 
Veckan gick sedan i vilans tecken. Mest för att matten blivit gammal och faktiskt inte orkar rida när hon har feber. Eller vi gjorde ett pass på tisdagen inför onsdagsträningen, eftersom jag då inte gett upp tanken på den, men så blev den inställd när både pilot och tränare blivit sjuka. Tisdagens pass var i alla fall fint, förvirrad matte, men Maxim tog saken i egna hovar och glänste runt ridhuset med lite framåtbjudning. Vila sedan onsdag och torsdag och så longerade vi lite lagom på fredagen.
 
Lördagsförmiddagen ägnade vi åt skrittjobb i skogen, Maxim ville mer, men skrittade tillslut på så som bara han kan med sina långa steg. Och sedan avslutade vi med att galopp-klättra på söndagen och försöka att inte fly från skogs-joggaren som anföll från vänster. Fin Maxim på pelhambett som jobbade bra i båda galopperna.
 
Sedan har veckan fram till jul bestått av vila. Välbehövligt för matten med bara ett par promenader tillsammans med gulingen. Maxim börjar väl bli lite otålig, men efter julhelgen ska vi igång igen innan matten åker på skid-semester och lämnar över prinsen till systern som sagt att hon vill rasta honom några dagar över nyår. Början av januari kommer gå på halvfart, men sedan ska vi kicka igång det nya året är det tänkt!
 
Det Positiva: Ännu ett år till handlingarna
Det Negativa: Att känna att man blir äldre
 
You got me
 
Over and Out

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0