Veckan som gick

Så, jag har publicerat lite inlägg ikväll som ligger utspridda de senaste veckorna. Så blir det när man skriver text, men aldrig tar sig tid att fixa till bilderna.
 
Måndagen blev det frukostmys med Maxim och sedan fick han vila eftersom jag efter jobbet följde med Johan hem till hans chef där det var grillning med hela hans grupp inför terminsstart. Jag har ju träffat några tidigare, men det var trevligt att få ett ansikte på övriga namn också. Blev många nya människor vilket inte gör mig så bekväm, så i slutet av kvällen var jag trött.
 
Tisdagen blev det kvällsridning på ridbanan, förberedelse inför Maritaträningen på onsdagen. Ganska mycket egen energi skulle jag säga att han hade faktiskt, vilket är kul, men något jag måste ändra min ridning efter och sådant är knepigt. Värmde upp ett bra tag i skritt, först på långa tyglar och sedan jobbade vi mycket med skänkelvikningar på diagonalen. Det går bättre och bättre tycker jag och detta pass tycker jag att vi hade bättre flyt framåt. Lade också in att vi efter några meter i skänkelvikning skulle fortsätta rakt fram på spåret några steg innan vi fortsatte med skänkelvikningen. Jag behöver också få till tajmingen på min hjälpgivning i skänkelvikningen vi sedan blev lite bättre av det här faktiskt. Fortsatte med lite samma jobb i traven sedan efter lite uppvärmning med serpentiner. Här kommer jag ur rytm lite mer och gör det onödigt svårt, men vi kämpade på och tycker att det går framåt i alla fall. Kände lite på galoppen också, men jobbade inte så mycket i den, varvade fyrkant och volt och försökte att ställa lite utåt, lite rak häst och lite inåt. Sedan avslutade vi med lite trav igen och vände upp och tränade halter på medellinjen, efter tre försök som var bra så avslutade vi med en som var riktigt fin, jämn halt, kvar i form under hälsningen och fram i trav direkt ur halten så då rad jag lätt och travade av. Tror vi höll på ca 45 minuter, lagom inför träningskväll tycker jag. Han kändes som sagt fin och energisk, men tycker att det blir lite mycket i handen. Jag försöker att vara mjuk och lätta av vilket hjälper, men det blir inte riktigt den lätta känslan jag vill ha. Kanske är det en vanesak, jag försöker desperat tänka på att behålla tygellängen och inte låta tyglarna glida genom fingrarna och bli långa vilket är ett av mina större problem och kanske håller jag dem då lite mer "krampaktigt" och det fingrarna orkar inte och kontakten känns tyngre på grund av detta. Lite spekulationer jag har.
 
Maritaträning på onsdagskvällen. Vi fick jobba väldigt mycket med skänkelvikningarna, både i skritt och trav och vi blir bara bättre och bättre på dem. Vi behöver mer tvärning i traven för att visa upp dem på tävlingar, sakta men säkert kommer vi komma dit. Jag börjar också få in känslan för hur jag ska rida. I skritten är det lite lättare och jag tycker att tajmingen är bättre där, där kan vi också få till mer tvärning. I traven började vi med svag tvärning och att jag red lätt och sedan i slutet när vi var inne på vad vi skulle göra provade vi med lite mer tvärning som han svarade på bra. Fick hela tiden tänka på att släppa ner mina knän och ha tyngden i fötterna, det blev bra i traven till slut, men i galoppen är det mer att jobba på. Galoppen kändes okej, lite kantig, men vi jobbade heller inte så mycket i den detta pass. Vi gjorde i alla fall några diagonaler och tränade på att rida hela vägen fram till bokstaven, mycket bättre än sist. Sedan gav vi oss på den förvända också, vända halvt igenom och fortsätta ner genom kortsidan i förvänd. I höger klarade vi det på första försöket. I vänster var det svårare, eller inte svårare, men mer att han sa att, "nej, nu gör vi fel, här ska det vara den andra galoppen, det vet jag!" Vi gjorde så att vi då sneddade genom hörnet, fattade vänster och gick ut på långsidan, så inte så lång sträcka med "fel" galopp, så vi får öva lite mer på det hemma. Avslutade med lite uppridningar i trav och någon diagonal där också. Nästa gång ska jag ta med programmet och så ska vi se om vi kan rida igenom det någorlunda i det för korta ridhuset.
 
Torsdagen, blev inte enligt plan, men mysig ändå. Var hängig och hostig och funderade på att ställa in helt, men vi skrittade ut tillsammans med stallkompis på vit busponny och stallmatte i promenadskor. Skön kväll och mysig kväll med häst som gick av sig själv och med positiv energi under stora delar av turen. För att inte släppa bruksträningen helt backade vi ner i vinkel när vi skulle vända och rida hem igen.
 
Eftersom jag hostade en del även fredagen och hade en allmänt jobbig vecka så blev det vila, hade morgon i stallet så fixade allt då och efter jobbet kändes det tungt, så tungt så åkte hem och vilade upp mig istället. Lördagen blev det tömkörning med pigg och glad Maxim. Först ut en sväng och värma i skritt och sedan trav och någon galopp på banan. Han kändes mjuk och med och sprang på med fin energi.
 
Det Positiva: Att kunna välja
Det Negativa: Klantighet
 
-With me <3
 
Over and Out

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0