Whats going on?

Mycket i livet och en hel del på jobbet och mindre lär det knappast bli fram till årsskiftet. Bita i och hålla ihop är mottot just nu. Och andas där i mellan.
 
Förra tisdagen skulle vi försöka oss på ritt på vallen, vilket väl gick sådär, hade tänkte galoppträna lite, men när vi travat fram ett varv t båda hållen och börjat galoppera i det ena så kom en traktor smygandes igen! Vi höll oss lite ner på volten, jobbade lite fattningar och övergångar innan vi gav oss och gick hem istället. Han kändes i alla fall fin och pigg.
 
Onsdagen dressyrpass på banan. Det var väl inte det bästa passet kan vi väl säga. Inte för att Maxim inte var duktig, för det var han. Jag var bara inte så mottaglig den kvällen så när folk säger till mig hur jag ska rida och vad jag ska göra blev jag lite putt och förstörde hela känslan. Slutade följa planen och ja, allt blev som det blev. I alla fall, innan allt blev kasst så värmde vi upp i skritt och trav, jobbade med skänkelvikningarna i båda och nu börjar han gå både framåt och åt sidan utan att tappa bjudningen allt för mycket. Han kändes hyffsat mjuk, men det börjar kännas att träningarna har uteblivit ett tag. Galoppen blev sådär, hade tänkt träna lite fattningar från skritt vilket gick bra, men formen gick det sämre med, men, men vi övar vidare, lite utanför vår bekvämlighetszon.
 
Torsdagen var hussedag, matten ägnade hela dagen åt att teamarbeta och äta god mat och fotsatte på kvällen med lite gott vin och umgänge med teamet, mycket trevligt.
 
Fredagen ägnades åt löshoppning av tre hästar. Hade hjälp av stallmattes dotter och det gick väldigt smidigt för dem alla. Maxim först ut, började med fyra galoppbommar bara för att träna lite sånt utan matte på ryggen, sedan byggde vi upp till två kryss som han tog på studs så bara att länga avståndet lite. Ändrade efter ett tag det andra hindret till ett rättuppstående och höjde i omgångar, sista riktigt bra på lite höjd så då nöjde vi oss med honom. Nästa ut vita busponnyn där vi återigen fick länga lite, full fart och ligga i kurvorna var lite hans grej, men hoppade duktigt också. Sist ut var varmblodstravaren, ännu mer gasten i botten och hissa upp fötterna i farten som gällde, skitkul tyckte han att det var.
 
 
Sommarmagen och piggöronen
 
Lördagen blev det uteritt på två timmar, de tra grabbarna grus och deras mattar. Mycket trevligt, bra väder och en helt härlig tur. Maxim hade okej med ork också tyckte jag, mest jag som blev trött. Vi red över stora vägen, bort förbi nordsvenskarna, över hygget och sedan grusvägen och stigarna runt sommarhagen. En hel del trav, men också mycket skritt, eftersom det är lite stigar och vi blev trötta efter ett tag. Såg i alla fall till att Maxim trampade på i skritten och tog i någorlunda.
 
Söndagen blev det också uteritt, försökte med vallen, men där var traktorn igen och höll på så vi red grusvägen och backtränade istället. Fyra gånger upp i galopp och en i skritt blev det, skritt på nervägen hela tiden. Flåsig, nyklippt Maxim som tyckte jag var väldigt krävande. Han var fin på hemvägen i alla fall där vi både galopperade och travade i ganska god form. Hade måndagsmorgon i stallet och fixade allt då så Maxim fick vilodag.
 
Idag förberedde vi oss inför morgondagens träning med ett pass på banan. Med tanke må mitt humör och dunkande huvudvärk satte jag målen till att träna läxan, övergångar och då nöja mig med skritt och trav. Vi skrittade fram och värmde upp med lite skänkelvikningar, fortsatte med dem även i traven när vi blivit lite varmare, hoppas Marita kan kika på dem imorgon också så jag vet hur långt på vägen vi kommit. Föröskte mjuka upp i traven, rakställa i högervarvet och försiktigt lirka över honom, han kändes ganska fin, försökte ockås tänka på att inte tjata, vara tydligt, mjuka händer, hälarna ner osv. Tja, allt på en gång ungefär. När vi gick in på övergångarna så höll vi oss mest på volten och växlade gångarter. Lite svårt med bromsen och blev tung i handen, men efter ett tag blev även det bättre. Framåt gick utan några större bekymmer. Nöjd travade vi serpentinbågar som avslutning och där kändes han mjuk i båda sidorna så någon nytta gjorde nog passet.
 
Det Positiva: Mitt liv
Det Negativa: Mitt liv
 
Love for everyone
 
Over and Out 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0