Ready or not

Idag red vi ett lite pass på vallen, mjukade upp i alla gångarter och nöjde oss när det kändes jämt i båda sidorna. Han kändes rätt så pigg idag och relativt mjuk, gäller att jag rider på samma sätt imorgon bra. När vi kom hem blev det vårbad, puts av man och sedan gå en sväng och beta. Allt är putsat och packat, även om jag känner att jag börjar få rutin på tävlingsförberedelser så tar det ändå så många timmar i anspråk, dock bara 3,5 idag, så det ska jag inte klaga på, hade extra mellanmål med som jag åt på jobbet innan jag åkte till stallet, så faktiskt kändes det bättre ikväll än vad det gjort tidigare.
 
Planen inför imorgon då. Jag ska försöka att genomföra en bra framridning, en förutsättning för att det ska fungera överhuvudtaget. Skritta fram för hand, skritta uppsuttet på lång tygel för att kolla in läget ordentligt. Jobba i skritten, lite skänkelvikningar, serpentiner och volter där jag gör fyrkantiga hörn, det känns som en bra början och han blir mjuk och fin av det här arbetet. Lite trav för att bli varma i kläderna, men inte allt för länge. Galoppera en del och försöka få honom mjuk och följsam. Jag tänker göra något nu som jag inte brukar göra (mer än i mitt huvud), men tänkte att det är bra att se det på pränt också, så här en tidsplan
 
7.00 Vara i stallet och ge frukost samt packa bil och transport
8.00 Åka från stallet
9.00 Vara på plats på tävlingsplatsen, visa vaccinationsintyg och kolla på de första starterna.
9.30 Lasta ur Maxim
10.00 Sitta i sadeln (framskrittade för hand innan)
10.40 Start!
 
Det är ett väldigt generöst schema, men det är då jag fungerar bäst, utan stress.
 
Mål då? Mål och mål, efter förra tävlingen känns det som om det inte kan gå sämre den här gången i alla fall. Jag vill som sagt få till en bra framridning och så hoppas jag att i alla fall få någon sort känsla inne på banan. Med tanke på senaste resultaten så vill jag inte sätta någon poäng eller procentmål, men jag hoppas att all den träning vi lagt ner gett någon sorts resultat. Jag hoppas också att han ska tycka det är lite roligare med utomhustävling och att det finns gott om plats på framridningen, vi fungerar bäst då.
Mamma och pappa ska försöka komma och titta också, för första gången, och kanske syster Frida. Så hur som helst tror jag att det blir en trevlig dag.
 
Det Positiva: Utomhus
Det Negativa: Att inte tro på sig själv
 
You can not be you own biggest enemy

Over and Out

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0