Dressyrträning x2

Så, torsdagen körde vi lite longering på ridbanan. Byggde upp fyra travbommar på långsidan och lade upp ena sidan på en sockerbit, varannan höger och vänster. Och så lade jag upp en bom på sockerbitar på volten också.
Vi värmde upp lite först utan bommar och försökte få de där bakbenen att röra på sig lite mer. Över travbommarna gick det sedan ganska bra tycker jag, hade till och med lyckats med avståndet. Sedan började vi i vänser varv med galoppen, eftersom jag visste att det skulle vara svårast. I början hade han lite problem med avståndet och att landa i galopp, inte tillräckligt mycket bjudning helt enkelt, men sedan när han blev lite varm i kläderna gick det bättre. När vi bytte varv sedan blev det perfekt hela tiden så han fick rulla fyra varv och sedan nöjde vi oss med det.
 
På fredagen hade vi promenad i kvällen och sedan kvällsfodring på det, ganska mysigt, även om jag var otroligt trött efter lång arbetsvecka som avslutades med studiebesöket från gamla jobbet. Igår kändes som en seg dag, även om jag i efterhand insåg att jag fick ganska mycket gjort ändå. Klippte gräset och pysslade lite i trädgården, tvättade och lite annat. Maxim och jag skrittade till vallen, mjukade upp lite i trav och galopperade lite också, ville bara få igenom lite så att han inte skulle vara så väldigt stel idag.
 
Spanar från boxen, fanns ju snygga isistjejer man kunde flörta med
 
Idag var det ju så dags för lite dressyrträning. Endagars kurs uppe i ridhuset och eftersom det var första gången för denna tränare för mig och Maxim så red vi ett pass både på förmiddagen och eftermiddagen. Så helt slut är jag nu och Maxim kommer nog sova gott i natt han med. Första passet var han i början ganska så stretig och tittade och hade sig. Vi fick jobba mycket i skritt i början på volt, men tänka mer fyrkant och flytta runt "hörnen" i lite framdelsvändning för att han skulle komma igång och hela tiden ställa och att han skulle gå i form. Lite lika tänk i traven, jag måste verkligen börja jobba med att få honom mer ställd på volten och inte nöja mig som jag känner att jag gör ibland. Vi galopperade lite också och hon introducerade begreppet "indiangalopp", full fart framåt på långsidorna, vi ska öva på det. eller mest måste matte öva på farten.
 
Lunchpaus för både hästar och människor. Maxim fick stå i en box och äta sitt lunchhö och jag åt tillsammans med de andra kursdeltagarne. Vi hade sista tiden på eftermiddagen sedan, men kollade på lite andra ekipage i ridhuset (och blev sjukt sugen på en islandshäst igen, speciellt två som var med idag som jag verkligen gillade).
 
Trötta, men glada!
Andra passet hade vi mer fokus på framåtbjudningen, vilket hon sa är det vi måste jobba på, för han har inte svårt för sig och har bra taktmässiga gångarter, det måste bara komma lite mer av sig själv så jag inte ska behöva sitta och driva hela tiden. Så vi jobbade med "indiangalopp" för att verkligen få igång honom innan  vi gick in på volten och började ställa. Sedan tog hon spöt från marken också och hjälpte mig driva lite och jag fick öva på att följa med och inte störa honom, för att han då skulle förstå när han gör rätt. Och det är det här jag måste tänka på hela tiden, jobba på att få honom känsligare för hjälperna och behålla den energi jag vill ha i honom. Så det ska vi öva på, hon tyckte också det var en bra idé att rida dressyr ute eftersom han har mer egen bjudning där, så vi ska fortsätta jobba med det också. Hon förslog också att jag skulle börja varje ridpass på marken och flytta honom undan mig eftersom han är lite stel, så ska testa det med.  

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0