Att röra sig framåt

Då ska vi se vad som har hänt sedan sist. I söndags skulle jag ha ridit, men det regnade och var tråkigt väder, men lite tömkörning blev det, Maxims täcke hade läckt lite så kändes som ett bra sätt att få honom lite varmare och torrare. Sedan fick han sitt nya regntäcke på sig istället så ska det gamla tvättas och impregneras om. Han skötte sig bra tycker jag, vi körde lite i skritt och trav och han var mjuk och fin, hade ju gått så bra i flera dagar innan och då är det en fröjd att tömköra.
 
På måndagen gick vi Powerwalk och åt även lite gräs och på tisdagen fick han vila och Johan var ute hos honom. Själv sprang jag, otränad som jag är, Blodomloppet med jobbet, det gick väldigt bra faktiskt så nu måste jag anmäla mig till något annat lopp så jag kanske kommer igång med springandet igen. Att springa under 30 min på 5 km är ju ett mål jag aldrig uppnått hittills, men som jag gärna skulle vilja göra.
 
Onsdagen red vi grusvägen med backarna och klättrade lite. Var väldigt bestämd med att han skulle jobba på och det gick ganska bra. Blir lite irriterad när han ska fåna sig för sin egen skugga bara och ta det som en ursäkt till att inte jobba. Han orkade faktiskt mer än vad jag trodde, galopperade en längre uppförsbacke och han höll formen ganska bra tycker jag. I traven var han trevlig mest hela tiden.
 
Bästa inspirationsbilden <3
Idag så var det ridbanedags. Försökte lägga upp passet så som jag vill rida på lördag. Så först blev det lång skrittuppvärmning, långa tyglar först, sedan börja jobba lite med skänkelvikningar på spåret och någon diagonal också, volter med fyrkantiga hörn, där vänster var väldigt jobbigt idag, bråkade lite där innan jag skärpte till mig och försökte göra det tydligare för honom istället. Travade igång lite sedan, då var han redan fin, så jobbade varierat mellan fyrkantsspår och volter. Inte speciellt länge egentligen, gick ganska snabbt på galoppen och lade lite mer krut där, först "indiangalopp" på långsidorna för att sedan samla ihop och försöka få igenom ställningen på volten. Vi har fortfarande en bra bit att vandra, men när jag tänker på hur långt vi kommit det senaste halvåret kan man inte bli annat än nöjd. Vi red igenom programmet sedan, fick göra om en gång för att jag inte koncentrerade mig och red rätt väg... Men sedan så, stallmatte kom ner till ridbanan precis när vi nästan var klara och utbriset "Vilken fart ni har idag! Ser bra ut!" Så ja, hästen gick som ett tåg kan vi säga, nu ska matten bara ha ner hälarna, sänka händerna och försöka sitta någorlunda i den fartigare traven. Jobba, jobba och inte låsa sig i huvudet.
 
Det Positiva: Känsla
Det Negativa: Att huvudet inte hänger med
 
Will do this all the way

Over and Out

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0