Återigen Dressyr

Vi började veckan lugn och fint med promenad och massage på måndagen och vila på tisdagen. På tisdagen fick jag ett sms om jag kunde hoppa in på dressyrtränin på onsdagen (jag står på reservlistan). Kort tvekan, men det gäller att grabba tillfället när det ges, så idag körde jag fram transporten igen och åkte bort för att träna för Maritha. Det var vår andra gång hos henne och efter denna gång gillar jag henne ännu något bättre tror jag.
 
Maxim verkade inte ha något imot att få komma ut på äventyr igen, lite stirrig när vi skrittade fram ute och de tog in lite hästar och lite ofokuserad i början med speglarna. Ledde fram lite ute först och sedan hann vi skritta fram ganska så bra inne i ridhuset också, mjukade upp lite med serpentinbågar i skritten. Hon frågade hur det gått sedan sist, jag berättade om katastroftävlingen och hur fin han känts hemma. Hon frågade vad vi ville göra och jag tyckte vi kunde fortsätta med övergångsarbetet och så lite skänkelvikninar på det. Vi jobbade på volten först med skritt och trav-övergångar och sedan gav vi oss på trav-galopp också. Något jag ska tänka på att att ställa och böja honom ännu lite mer, jag nöjer mig så gärna när det känns okej, men för att få honom mjukare måste jag ta det ytterligare ett steg. I övergångarna måste jag fortsätta ställla och inte släppa innerhjälperna för att få en mjuk övergång. Skritten och traven kändes riktigt bra tycker jag, han lyssnade fint. Galoppen var lite mer stretig eller vad man ska säga, vi fick till några bra fattningar i form och likaså några bra övergångar till trav där han stannade kvar i formen också, men det finns en hel del att jobba på. I galoppen måste jag också öva på att ha en stadig innerskänkel, en ledande innertygel och inte hålla för hårt i yttertygeln så att jag hjälper honom och "släpper ut" honom. Fortsatt jobb med galoppen med andra ord, men det vet jag ju, men bra att få vägledning. Mot slutet gick vi över till skritt igen, fortsatte på volten och minskade den för att sedan öka några steg ut i skänkelvikning, vi hade gjort vår läxa ganska bra, för jag var för det mesta med och bromsade på yttertygeln och han flyttade sig så mycket bättre än innan vi var till Maritha första gången.
 
<3
Hon tyckte också att det var en klar förbättring och hon sa att det hon gillade mest med honom var hans inställning. Han kan försöka smita undan arbete ibland, men när man säger till så gör han gärna jobbet, han blir aldrig sur för att det blir jobbigt eller protesterar, han bara jobbar på. Så nu ska vi fokusera galopp och öka mattens farttolerans. Om en och en halv vecka ger vi oss på dressyrtävling igen, just nu har jag inte större förhoppningar om den, det enda jag vill är att få ett bättre minne än förra tävlingen.
 
Det Positiva: Min gula prins
Det Negativa: Mina långa tyglar
 
You shine like a star

Over and Out

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0