Nytt vinterland

Så var helgen förbi och en ny vecka har startat. Och med den uppladdningen inför lördagens säsongspremiär på tävlingsbanan.
 
I fredags var vi på ridbanan och röjde runt i blötsnö och blåst. Så där lite lagom kul, men det kändes väl ändå hyffsat bra vad jag minns. Tränade på lite övergångar mellan trav och galopp och att jag inte ska bromsa upp för hårt i övergången ner till trav utan behålla energin från galoppen in i traven. Vi körde övergångar mellan skritt och trav också.
 
Helgens två dagar bestod av uteritter. Lördagen vaknade vi till nytt vinterland igen, med ett tunnt snötäcke. Red till klätterbackarna och det bjöds till och med på lite sol i mellanåt. Maxim var inte jätte på hugget, men lagom trevlig, gjorde att jag bad om och jag hade inte så höga krav mer än att jag fick bestämma gångart så fick han gå i det tempo han tyckte var bekvämt. Jag har ofta väldigt mycket krav när jag rider och behöver släppa på dem ibland så vi kommer ihåg att njuta också. På söndagen red vi till vallen och red lite mjukgörande travserpentiner och så övade vi galoppfattningar från skritt och galopperade på volt med lite samling, ganska så nöjd med det passet också.
 
Så idag trimmade vi på ridbanan. Blåste och hade sig så satt på luvan som brukar hjälpa lite, vilket det nog gjorde. Ändå hade jag en ovanligt energirik häst som hade lite svårt att koncentrera sig och som bytt sin mjuka sida jämfört med tidigare (har kommit smygandes hela veckan). Så lite jobbigt var det tills han mjukade upp sig. Vi höll oss till skritt och trav och försökte få någon ordning på grejerna. Det är ju egentligen såhär jag vill ha honom, lite mer framåt, men det kräver ju att jag kan omvandla energin till något också och att han inte bara springer. Det jag skulle ha gjort var nog att lägga mer tid på skrittarbetet, lägger jag en bra grund där brukar inte traven bli så pass "stretig" som den blev idag. I allafall kom vi till rätta med det tillslut efter mängder av volter, serpentiner, öppnor (eller försök till detsamma). Red en stund utan stigbyglar också för att komma ner och det hjälpte lite, även om det kändes som om jag drog upp hälarna och knäna en del, måste vänja mig av med det. Ska rida mer med ridstövlarna, tror det håller lite bättre ordning. Kändes ganska bra på slutet, även om det inte var helt så mjukt som jag ville i höger varv, men vi jobbar vidare med vårt nya "svåra" varv.
 
Hade lite mys och fixstund efteråt med extra lång borstning, stretching och lite frisering. Snabbklippte manen så jag kan putsa på den senare i veckan tills jag blir nöjd, klippte lite skägg och öronhår också och lite lite av det längre strånen på benen också. Ska fortsätta även med det under veckans gång, jag gillar hovskägg, men jag vill gärna frisera det lite inför tävlingen.
 
Det Positiva: Det är ju bra att stelheten flyttar på sig.
Det Negativa: Mattes stela kropp
 
Förbereder

Over and Out
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0