Perfect storm

Blir galen när inläggen bara försvinner, fast man är övertygad om att man publicerat dem.
 
Då ska vi se vad som hänt sedan senast. Maxim fick vila fredag och måndag och så fick han promenader på lördagmorgon och söndag kväll. Vi åkte en tur till Linköping i helgen som var, umgicks med bästa Lollo och så träffade vi delar av Johans familj, inklusive nytillskottet på 4 månader. Men som sagt lite promenader blev det i allafall. I måndags var hovslagaren ut så jag var där på lunchen och fixade allt. Sedan behövde jag en kväll hemma kände jag, så åkte inte ut igen på kvällen.
 
<3
I tisdags var det en rastlös Maxim som undrade vad tusan de här "micropauserna" är för påhitt. Plockig, gick i vägen, buffades och var allmänt stökig. När han insåg att han skulle få jobba blev det dock annat ljud i skällan. Som ett ljus med spetsade öron. Ut i skogen for vi och fick ett härligt ridpass på mjuk grusväg i alla gångarter. Jobbade lite i skritten med att flytta över vägen, samma i traven. Sedan galopperade vi lite också och avslutade med tempoväxlingar i trav där jag försökte öva på att slappna av och hitta sitsen. Och det hände något där. En termins core verkar göra sin nytta, för jag har hittat det där magmusklerna det är tanken att man ska använda. Jag har som alla andra drillats i att använda magen när jag rider, men aldrig riktigt hittat känslan, kanske för att jag i alla år inte vetat hur man använder magmusklerna? Det är svårt att styra muskler som är så diffusa som de inre magmusklerna, men nu har jag börjat lära mig och plötsligt insåg jag hur jag kunde reglera tempot med dem också så det övade vi på. Mycket nöjd och glad häst som glatt frustade på hemvägen.
 
Igår var vi på tömkröningsrunda samma grusväg, första gången på evigheter jag tömkör utanför inhängnat område. Men vi måste ju öva. Höll oss till skritt och försökte mest mjuka upp lite lagom inför dagens ridhuspass (som jag berättar mer om imorgon. Han var duktig och lyssnade bra.
 
Det Positiva: Härligt tryck
Det Negativa: Sover så mycket, men kommer ändå inte upp på morgonen
 
Everything is not about me

Over and Out

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0