5,5:an

Igår hade vi mysdag med barbacka skrittur och byggande av ännu en stig, denna något svårare än den andra vi håller på att bygga för tillfället, men blir nog bra till slut.
 
Eftersom det stundar premiär på en Pay and Jump för första gången på tja, år och dag känns det som var det ikväll dags för lite hoppning igen. Hade bestämt sällskap med stallmatte också på vit busponny. Mitt önskemål var att hoppa fler hinder på rad på långsidan för det behöver vi öva på, behålla energin liksom. Så vi byggde en 5,5:a och så ett kryss på den andra långsidan att värma upp på.
 
Själv kan man minsann springa fort
Maxim var väl inte så med från början kan vi säga, lite seg, men försökte att tänka mycket framåt. Måste våga släppa fram honom i galoppen för att det ska bli bra. Han var inte så sjukt imponerad av hindren vi byggt upp så efter första försöket höjdes oxern en del och vi fick galoppera in och då blev det några gånger lite mer fart under hovarna. Så skönt med någon bredvid som kan coacha oss till rätta när det blir lite galet. Hoppa kan han ju och med tillräcklig fart hoppar han det mesta och bra, men jag måste hålla ihop honom också. Mycket att tänka på helt enkelt. Vi är anmälda till 30 och 50 som sagt, fram i juni när nästa är hoppas jag vi kan vara redo för 50 och 70 istället. Bara vi hoppar regelbundet så ska det minsann gå. Målet för lördagen är att ha bra fart, hålla galoppen och koncentrera oss på att få rätt galopp i landningarna. Men jag måste verkligen tänka framåt och gå utanför bekvämlighetszonen hastighetsmässigt, så imorgon blir det nog en sväng till vallen och öva galoppera i lätt sits. Tydligen har jag när jag gått tillbaka i arkivet och kikat en gång i tiden gett mig på 70 med Hampus så jag kan och vågar.
Vi skrittade ut när vi var nöjda och tog gräsvägen längs med järnvägen. Så himla trevligt!!
 
Det Positiva: Mjuka språng
Det Negativa: Lite dålig energi.
 
We will be awsome!

Over and Out
Trackback
RSS 2.0