Helgen som gick

Helgen gick förbi i en rasande fart, som vanligt vill säga. Som vanligt hann/gjorde jag inte alls allt jag planerat. Lyckades i allafall åka förbi ikea på lördagen och fixa lite fler flyttlådor. Har så sakta börjat fylla upp, men det är svårt, speciellt när man ska planera vad som ska vara kvar i Linköping (förvaring) och vad som ska få följa med. Nåja, har börjat i allafall.
 
Fredagen lyckades jag faktiskt vara till stallet innan jobbet, Maxim fick vila för hela eftermiddagen hade vi företagsaktivitet och därefter fest. Så matte var ute på stan och roade sig lite på fredagskvällen, mycket trevligt var det. I lördags var en något seg dag, men strålande sol så när jag kom ut till stallet blev det först att kika lite på loppisen vi hade, mest prata med människor, kika efter bett (fanns inte den sort jag ville ha) och råka köpa ett jättefint ridtäcke till ruskiga höstkvällar. Maximen skulle motioneras också, det blev dressyrsadel på och en tur upp på stora banan som var lite ojämn, men fungerade att skritta och trava på. Ganska laddad häst, men blev väldigt fin efter ett tag. Inga sporrar på, konsekvent ridning, om han inte tog mina hjälper petade jag på rumpan (vilket han tycker är väldigt förudmjukande)  och i slutet räckte det med skänklarna (och inte så mycket av dem heller) koncenterade mig på att inte tjata. Vi red lite delar av LB:2 som vi ska tävla i veckan och jag försökte bli bekväm med att sitta i nya sadeln. Nöjd efter vårt intensiva pass, blev ca 35 minuter från stalldörr till stalldörr.
 
 
Igår blev det långtur med Flora och Anette. Lite av en söndagstradition har det blivit och åh vad jag kommer att sakna. Vi hade fika med oss denna gång också och tog oss ända bort till Tinnerö Eklandskap och Rosenkällasjön. Inte riktigt in i reservatet, men fina skogsvägar alldeles i utkanten. Mycket fint var det. Maxim var på perfekt humör, pigg, men kontaktbar, matte andades sig genom trafiken och det mesta gick smärtfritt. Han råkade bli "rädd" en gång då Flora skrapade sina sadelväskor mot ett träd. Annars var han så medgörlig så, även om han kanske tyckte det var lite onödigt med fikapaus (stå och bunden vid en gran, nej tack, då gräver jag hellre ett litet hål så folk ska tro att det varit vildsvin i farten) och att vi inte galopperade hela tiden. Vi skuttade över hindren på lilla terrängstigen vid lagunen och där var det öronen framåt och galoppera fort uppför backarna, han orkade lite längre uppför denna gång, men sista biten blev det trav. Och Anette kan oändligt många fler vägar som vi ska försöka hinna med att utforska snart.
 
Idag blev det morgon i stallet och bara fixa. Vilodag då jag hade massage på eftermiddagen, sista gången (förmodligen, i allafall på väldigt länge) med bästa massören som jag gått hos i 1,5 år nu. Men hon har tipsat om en i Uppsala som jag ska försöka leta upp. Har också tagit tag lite i stalletandet och nu har vi en box på G i Uppsala, ska bara kolla på den när jag flyttat upp till Uppsala också innan det är bestämt, ganska nära där vi ska bo, ridbana och verkar vettigt av vad hon berättade för mig. Vi får se helt enkelt, men allt faller så sakta på plats. Svårt att hålla koll på allt och svårt att hinna med, men jag försöker andas och acceptera.
 
Imorgon blir det markarbete för Lena och på onsdag är det dressyrtävling i Söderköping, kommer bli awsomee det här. Puh!
 
Det Positiva: Gula hästen som ett andningshål
Det Negativa: Orken tryter
 
I will love you for the rest of time

Over and Out
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0