Dressyrtävling och uteritt

Det blir inte alltid så som man vill och hoppas. Tävlingen i helgen var väl ingen toppenkänsla direkt. Han kändes ganska så okej på framridningen, sedan fick han sår av sporrarna, jag fick starta ändå, men utan sporrar på. Det kändes väl sådär, kände mig rätt så hemsk som ryttare just då. Och även om jag inte brukar bry mig speciellt mycket vad andra tycker och tänker så gnagde det lite i bakhuvudet. När jag red för Lena i torsdags så påpekade hon att jag knappt rör honom med sporrarna, men ändå hade han lite skav efter den träningen och så blev det då ytterligare i lördags och det gick hål på huden. Sedan pratade jag med en stallkamrat som har väldiga problem med just detta i pälsfällningstider, så kanske är det så även för Maxims del att han är extra känslig just nu? För jag har ridit med de här sporrarna tidigare utan att det synt någonting alls. Jag vet inte, blir utan sporrar ett tag nu (han behöver det inte hemma ändå) så får vi se hur det ser ut inför nästa start. Funderar också på att inhandla ett par lite mer rundade, men det ska jag klura lite mer på.
 
Vi fick ju som sagt starta ändå och även om det inte blev någon toppenkänsla genom hela programmet så finns det lite ljusglimtar när jag läser igenom protokollet. Vilket för övrigt är ett protokoll som jag tycker stämmer väldigt väl överrens med min egen känsla av ritten. Vi slutade på 58.2% och kommentaren "Trevlig häst som för dagen inte riktigt går fram." De moment som kändes positiva (och som vi också fick betalt på) var sista uppridningen, en av övergångarna och högergaloppen. I övrigt var det lite segt, en sen fattning, dålig igångsättning från halten (som annars var en av de bättre han gjort på tävling och i vänstergaloppen ville han inte ställa sig och jag fick inte igenom honom. Så lite upp och ner med andra ord. Nåja, jag hade ju hoppats på lite bättre, men nu blickar vi framåt istället. Jag har anmält mig till en LB:2 i Söderköping om ca 2 veckor, den går på lång bana vilket blir första gången för oss. Vi kanske inte riktigt är där än, men jag vill ge det ett försök, tror programmet kan passa oss i allafall så får vi se hur det är med orken. Är också anmäld till en LB:0 i början av juni. Så nu blir det till att plugga program så de sitter ordentligt. Det här är de chanser jag har att kvala till LB-klasserna på Fjord-SM i sommar, men är vi inte redo så är vi inte det och får sikta vidare mot 2015 istället.
 
Foto: Lena Lindh
Förutom det kan jag säga att det här med att rida i lag har varit riktigt skoj. Tyvärr var det denna tävling ganska så utspritt mellan starterna så jag hann inte se någon av de andra, då jag inte tror det varit den bästa förberedelsen för Maxim. Men vi hann ta en fika alla fem i allafall innan jag skulle starta, sedan fick jag bra med hjälp att göra i ordning Maxim (Johan har för mycket med exjobbet nu för att hinna följa med som hästskötare) och det kändes bra att ha några som man känner lite närmare på tävlingsplatsen. Riktigt trevlig dag allt som allt.
 
Igår var det uteritt på schemat vilket slutade med en dryg 2-timmars tur tillsammans med Flora och Anette. Mycket trevligt trots duggregnet. Kommer sakna våra söndagsturer när vi flyttar. Vi red i allafall till Sankesund och sedan genom skogen hem. En hel del trav första biten av turen på regnmjuka grusvägar, sedan skritt rundan i skogen och så galopp på vägen tillbaka till isis-stallet. Vi tog oss genom skogen ut till asfaltsvägen också, även om det var lite blött. Sedan hade vi trafikträning med Floras rumpa som stöd framför. Jag satt kvar under två bilar, sedan hoppade jag av och gick sista biten. Han skötte sig okej, men jag blev så himla spänd och kände att jag skulle förstöra om jag satt kvar på ryggen.
 
Idag var vi en sväng i ett fullt ridhus där mycket pågick med unghästar, hinder och spännande saker. Bra övning för oss båda. Han kändes ganska okej, lite matt, men det är ju förstårligt, imorgon blir det vila. Vi joggade mest runt lite först, krävde att han skulle böja sig ordentligt i båda varven. Sedan galopperade vi åt båda håll också med samma krav på volten. När jag kände mig nöjd fick han ta galoppbommarna som låg framme (5 språng mellan) två gånger åt båda hålllen, bästa på hela passet enligt Maxim. Lite trav efter det och så skrittade vi av, tror det blev ca 30-40 minuter.
 
Det Positiva: Mjuka vägar
Det Negativa: Dålig känsla
 
Together we will fly, some day.
 

Over and Out
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0