Födelesdagsfirande i med gula hästar

Igår blev jag ett år äldre och firade med att ta en semesterdag från jobbet. Tog lite sovmorgon, åt lite lugnare frukost än vanligt och ägnade sedan förmiddagen åt stallet. Hade både Flora och Maxim att rida. Maxim red jag ut, fin tur, hade drivit igen en del upp för kullen, så vi pulsade i djupsnö en del, travade ganska mycket och galopperade upp för backarna. När vi skulle hem igen travade vi nedför kullen i den djupa snön, vände en gång och uppför igen, trav då med och några språng i galopp, hemåt igen blev det mer galopp, vi hade ju plöjt upp ett litet spår så det blev lite lättare att ta sig fram, ändå blev det mer som om han hoppade fram än galopperade. Kul i allafall, lite väl kul när han kom på det också och sprang så fort han kunde en bit. Men det gick bra, skrittade hemåt mycket nöjda med frustande häst.
 
Mitt <3
Flora fick gå lite i ridhuset, länge sedan jag red henne där. Tycker att det gått framåt faktiskt, hennes bogar flöt inte omkring och var överallt riktigt så mycket som de gjort innan i skritten och traven, riktigt trevligt. Halterna blev också bättre, kvickare reaktion och framförallt reaktion för sätet mer än handen, även om den också fick vara med lite på ett hörn. Galoppen sedan, jag hade lovat att jag skulle se hur mycket jag orkade galoppera henne, hon är ju inte riktigt tillräckligt stark ännu för att orka själv så man måste hjälpa till en del när man vill hålla galoppen på en volt. Vi började i höger varv, vilket visade sig vara hennes bästa. Fattningarna fungerade mycket bättre för mig än vad det gjort tidigare, hon bockade lite, men fattade rätt utan att springa in i galoppen, någon lyckades vi med utan bocksprång också. Inga större problem med att hålla galoppen ett varv på stora mittvolten, visst fick jag stötta och driva, men vi löste det bra tycker jag, gjorde detta ett par gånger. Sedan gick vi över i vänster varv, lite svårare nöt att knäcka. Springigare i fattningarna och sedan var det uj så jobbigt att gå in på volten, men efter mycket om och men och misslyckade försök fick vi till ett helt varv, då var vi ganska nöjda båda två så vi lämnade galoppen där. Travade av med serpentinbågar över hela ridhuset och då var hon superfin, fina guldtjejen, mer styrketräning så kommer det bli super tror jag. Hon har kommit väldigt långt på mindre än ett år, vi vet ju egentligen inte alls hur mycket riden hon är innan, men hon känns ungefär som en fyraåring att rida ibland.
 
Efter det var det hem för lite lunch, sedan iväg och köpa foder, ett par klarröda benlindor i fleece råkade också slinka ner, de var ju trots allt på rea. Sedan ägnade jag mig åt människoshopping också, köpte lite kläder och klippte håret. Kvällen ägnades åt hämtmat, ett glas vin, sällskapsspel med Johan och så film som avslutning, mycket nöjd med min dag.
 
Idag fick vi besök av mina föräldrar som kom till lunchtid, vi fikade lite hemma hos oss, sedan åkte jag och pappa ut till stallet. Presenten detta år var nämligen vinterdäck till trailern så vi kan starta tävlingssäsongen, jag har av och till under hösten försökt hitta och köpa, men det har varit knepigt. Nu hade pappa med lite kontakter och däck som han hade hemma lyckats knåpa ihop en kombination som passade, så hjälpte han mig att sätta på dem också, så nu är vi redo, på måndag ska jag ringa och beställa tid för sadelinpassning hos sharpman och anmäla mig till en pay and ride. Ska bli så kul! Mockade och packade höet också och så gick vi en sväng till hagen och matade Maxim med morötter, han såg rätt så nöjd ut med livet. Nu på kvällen har vi ätit en god middag på resturang också och restan av kvällen kommer jag nog att befinna mig i paltkoma, det är tur att sådana här helger inte inträffar så ofta.
 
Det Positiva: Finaste föräldrarna
Det Negativa: Magont
 
You made me who I am

Over and Out

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0