Första galopperna

Faktiskt så hann jag rida ut i dagsljus helgen som var. På söndagen, lördagen blev tyvärr en vilodag då det var mycket som skulle förberedas inför finbesöket som kom efter lunch och jag var för trött för att gå upp tidigare än vad jag gjorde.
 
Men på söndagen vinkades finbesöket av och jag var ute i stallet vid halv ett. Då mumsade hästarna lunch så jag mockade, strödde nytt och fixade maten innan jag hämtade in honom. Broddade gjorde jag innan utfärd också. Promenerade i början eftersom det var snorhalt. Blev bättre ute i skogen så då satte jag mig i sadeln. Blev mest en skritt-tur, upp för berget, ner på andra sidan och så vända och tillbaka igen. Jobbigt sa Maxim och tog i upp för backarna. Han fick trava lite små snuttar här och där, där underlaget tillät. Gjorde en avstickare in i skogen också och klev över lite träd. På hemvägen blev det några galoppsteg i en uppförsbacke. Sedan träffade vi på okända människor! (jägare) i vår skog! Maxim mäkta upprörd, kan det vara på detta viset!? men gick tillslut vidare.
 
På måndagskvällen blev det mörkerridning på grusväg där isen nu smält undan. Jobbade en del i skritten först, även lite på en volt upp på vändplanen. Sedan travade vi lite, men tog också och galopperade lite fram och tillbaka. Sjukt jobbigt att hålla galoppen sa Maxim och blev anfådd, men efter en kort skrittpaus blev det bra igen. Väldigt härligt var det att sitta på och känna galoppen under sig igen. Nu är det hårdträning som gäller, han är lite väl rund för tillfället så nu ska magomfånget ner och så blir han nog snart en slimmad tävlingsfjord igen.
 
Idag blev det vilodag, hade tänkt ta en kort promenad, men spar den då det var så ruggigt väder ikväll. Istället hade vi mys i stallet och provade ut en ny pyjamas till Maxim. Efter att ha åkt och bytt storlek en gång så verkar vi ha hittat rätt och förhoppningen är att han inte ska få skav som han får från alla andra täcken jag har som har någon som helst andningsfunktion (varför är det stört omöjligt att hitta ulltäcken med bogveck som kan sitta vettigt?) det varkar också vara i ett bra material så att han inte blir för varm, vilket han blir väldigt lätt trots klippningen.
 
 
Det Positiva: På G igen
Det Negativa: Sluta hosta för guds skull
 
I will do whatever

Over and Out

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0