På svampjakt

Helgen har gått ganska så fort. Igår blev det först försök till gräsklippning, som avbröts då regnet började vräka ner, igen. Nåja, det värsta kom bort i allafall och så får jag gå en vända till när det torkat upp lite mer i början av veckan, om vi får fortsatt uppehållsväder vill säga...
 
Iväg till Maximen och en tur på ridbanan. Han var lite fånig, skulle bli rädd för stallhusse som grejade vid uthusen vid ridbanan och ha sig. Men sedan blev han väldigt väldigt fin också. Skrittade och travade fram på lite halvlånga tyglar, sedan jobbade jag lite i skritten, öka/minska volt, tempoväxlingar och lite skänkelvikningar. Över i trav och jobbade då mycket på volten, återigen med tempoväxlingar och övergångar. Försökte att få honom kvick för hjälperna och tyckte att det blev ganska så bra där tillslut. Jobbade en del med skritt-galopp-skritt-galopp på volten och det gick superbra, han fattade så bra och tillslut blev avsaktningarna också helt okej. Bitvis blev det bra form i galoppen också så jag var väldigt nöjd. Avslutade med trav. lättridning och lite åttvolter och han kändes ganska så jämn och mjuk.
 
Hade trevligt besök mot kvällningen och grillade god mat och så var den lördagen förbi.
 
Idag vaknade vi sent och snoosade oss igenom förmiddagen kändes det som. Men då vi kommit igång och ätit frukost/lunch packade på på Johans cykel bakom bilen och åkte ut till stallet. Fixade allt innan vi tog in Maxim och gjorde i ordning honom. Vi skulle ut på svampjakt, den blev inte så lyckade, men trevligt hade vi ändå, även om det föll lite regn på oss i början. Nästan två timmar var vi ute, mestadels skrittade vi, men travade lite på en grusväg. Maxim kändes pigg och glad, betydligt mer pigg på att springa tillsammans med husse och cykeln än när vi hade sällskap av unghäst här om dagen. Skötte sig bra med trafiken också, de flesta gånger stod jag bredvid när bilarna kom, men på slutet kom en motorcykel och körde om oss och då satt jag i sadeln. Han tyckte det var läskigt, men höll sig ganska lugn. Bäst tycker han när både husse, husses cykel och matte är en skyddsbarriär mellan honom och fodornet.
 
Wihu, skogen!
 <3
Imorgon blir det äntligen nya skor på, så vi ska nog nöja oss med en promenad på kvällen då. På tisdag tänkte jag köra dressyr igen på ridbanan, vila på onsdag då jag ska försöka träna kendo och så får vi se hur vi lägger upp torsdag-lördag. På söndag är det tänkt att vi ska tävla i allafall. Spännande på många sätt.
 
Det Positiva: Umgås med killarna i mitt liv
Det Negativa: Så trött, så trött...
 
Flying together

Over and Out

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0