Längs med kanalen

För några veckor sedan kom min fina sambo med idén om ett äventyr som skulle inkludera hela familjen. Han var nämligen ute och cyklade en kväll och såg att det var tillåtet att rida längs med kanalen vissa sträckor fram till sista april. Vi ville inte gärna göra det på en helg då kanske många andra är ute, så jag tog ledigt från jobbet, det är ju ändå skärtorsdag, halvhelg redan och så gav vi oss iväg. Jag hämtade Maximen först, åkte förbi hemma och hämtade upp Johan och hans cykel. Maxim accepterade den förvånansvärt lugnt som reskamrat i transporten.
 
Vi hade tittat ut en bra startplats med bra parkering i förra veckan, med gott om plats och ganska så lugnt. Fick promenera en kort sträcka på vägen och över en kanalbro innan vi kom ut på grusvägen som går längs med kanalen. Vi startade i Ljung och red fram till Nääs utanför Borensberg, hade fikapaus och vände samma väg tillbaka, drygt 3 mil blev det och jag tror att vi alla tre är nöjda med vår dag.
 
 
I början var Maxim väldigt nyfiken och pigg, pinnade på bra och ville hänga med när husse cyklade lite framför. Men det var mycket att titta på och många saker att hålla reda på så allt eftersom blev han lite trött och stängde in sig lite i sig själv. Hoppade av och gick en sväng när han var som tröttast.
 
 
Sedan hade vi liten fikapaus, Maxim fick käka gräs och vi vår matsäck. En liten incident när han snubblade på grimskaftet och ramlade omkull hade vi, men annars var det en trevlig stund. Jag var förberedd ovch hade sårspray med mig, blev ett litet skrapsår på ena benet, annars var han helt okej. Alldeles innan vi kom fram till fikaplatsen så var han för övrigt världens modigaste lilla häst. Då skulle vi nämligen ta oss över en akvedukt och stackars Maxim som inte gillar trafik i vanliga fall tyckte det var superläskigt att bilarna dök upp ur underjorden helt plösligt och han var högt över dem. Det gick dock bra tillslut och på tillbakavägen gick det ännu bättre.
 
På "hemvägen" verkade alla intryck sjunikit in lite och han pinnade på ganska så piggt framåt. Travade och galopperade ganska långa sträckor med Johan bredvid på cykeln och det var riktigt härligt att känna hur glad han verkade.
Brunneby

Såklart han blev trött mot slutet igen, men han hade ändå en positiv attityd. Innan vi lastade in fick han lite vatten att dricka och en kort betesstund medans jag packade in allt i bilen och satte på honom reskläder. Sedan fick han hö att äta på vägen hem. Väl hemma (efter att ha släppt av Johan och cykeln) verkade han ganska så nöjd med att få gå in i boxen igen och slappna av lite.
 
Sista travbiten
 Min gula prins
 Familjen <3

Jag är också väldigt glad över hur väl han gick ihop med cykeln, han ville gärna gå jämnsides och prata med husse när vi skrittade och det gick utmärkt även i trav och galopp, även om Johan ibland kom ifatt lite bakifrån så reagerade han inte speciellt, Gick också bra med övriga cyklister vi mötte även om det inte var många. Enda gången han blev lite rädd var när cykeln ramlade lite oväntat medans Johan skulle spraka undan hästbajs, då vände han 180 grader (höll på att hoppa upp i Johan knä) och tyckte väl att det kunde låta bli att anfalla.
 
Många intryck och mycket nyttigheter, genom grindar och över broar, mycket bruksträning blir det. Imorgon ska vi ta det lite lugnare och så blir det uteritt på lördag igen. Får se om det blir nya sadeln imorgon eller kanske tömkörning.
 
Det Positiva: På äventyr med de två bästa killarna.
Det Negativa: Ont i rumpan
 
Together we are one

Over and Out
 

Kommentarer
Postat av: Elinor

Å vad roligt! Ser ju helt fantastiskt ut. Kul att åka iväg på äventyr så där, skönt att han gick så bra ihop med cykeln också :-)

bamsekram bästa syster <3

2014-04-18 @ 10:33:11
URL: http://ellenelinor.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0