ÖFF KM LC:2 och LB:1

Lång dag är nu nästan till ända, det tar på krafterna med tävlingsdag, Dubbelt så mycket när man åker själv och det är ÖFF-tävling där det är lite mer runt omkring, sedan är det ju dubbelt så roligt som "vanlig" tävling också.
 
Började med att åka ut tidigt till stallet, hade morgonfodring och utsläpp med allt som hör till det. Åt min medhavda frukost tillsammans med hästarna. När jag släppt ut alla mockade jag Maxims och Floras box och sedan ryktade jag lite, han hade klarat natten bra, mest spån och inte så mycket bajs. Han fick gå ut en sväng i liten hage och beta lite. Packade och föreberedda allt annat och sedan var det dags för lastning. Det gick som det brukar numera, upp på rampen och nosa ett par gånger och sedan hela vägen inte, jag höll mig lugn och svettades något mindre än förra gången. Nu med egen transport ska vi träna mer lastning själva, målet är att kunna skicka in och ut honom lugnt och fint. Körde mot Brunnstorp och kom fram lagom tills att hoppningen började. Hälsade på lite folk och sedan kollade jag på hoppningen, hjälpte till att höja och bygga om banan lite till 80-klassen och stod lite med hjärtat i halsgropen när de hoppade sedan. Joker var med och hoppade jättefint, mycket krut som vanligt så han tog lite extraskutt mellan hindren också, felfri och till omhoppning, han slutade 4:a sedan, precis utanför placering. Det syntes så väl att han älskade att vara ute och ta sig an hindren, blir så glad av att se honom tillsammans med Josefin, de verkar ha superkul tillsammans.
 
Sedan var det dags att ta ut Maxim också, fick lite hjälp, men det blev en snabb urlastning ändå och en lös häst i någon halvminut innan ordningen var återställd, han kändes dock betydligt lugnare än tidigare tävlingar redan här, dock väldigt tacksam över att få hjälp att hålla honom medans jag tog av alla transportgrejer och sadlade.
 
Under framridningen till första klassen försökte jag tänka lite tempoväxlingar och lyckades i allafall ganska bra med att få fram honom, det där med att lyssna på förhållningar var det lite si och så med dock. När vi gick in på banan var det så klart mycket att kolla på igen, blev spänd för kortsidan med domartornet (hallå, det satt någon i den där orangea lådan!) och lite kollade han på människorna som satt runt omkring också. Vi kunde hantera det bättre än förra gången det hände i allafall och när vi väl startat programmet gick det ganska bra. Han fattade båda galopperna bra, dock blandade jag ihop bokstäverna lite, så fattade lite sent, men till nästa gång ska jag vara mer fokuserad. Tycker att jag red bättre än sist i allafall, jag var mer med och förberedde honom fler moment än förra gången. Mest nöjd är jag med en 7 för den förlängda steglängden, träningen lönar sig, ska bli kul att berätta för Lena sedan. Vi slutade på 59,3% och fick med oss en gul clear-round rosett hem!
 
Framridning
Vi skrittade lite, åt lite gräs och drack lite vatten och så var det dags för nästa klass. Så bara att fokusera om, det kändes bra inför denna klass och vi skärpte till oss och gjorde en bättre uppridning än den första, fick en 7:a där också, samt 7:a på serpentinerna annars var det blandade 5 och 6. Denna klass gick det bättre med kortsidan och publiken, men kom en transport och åkte förbi när vi höll på så då kollade han mer på den än något annat, men bra träning, det är ju sällan det är lugnt kring en tävlingsplats, han kollade mindre på de andra hästarna nu också (nu var ju nästan alla gula så allt var ju som det skulle i Maxims värld).  I allafall fick vi 58,276%, båda galopperna gick bra, fast där har vi mycket jobb framför oss så att vi båda orkar oss igenom volterna. Enrgin hade tagit lite slut nu också, men jag är så glad och nöjd över honom, vi behöver båda mer rutin på tävling och vi behöver båda får bättre styrka och kondis (okej, kondisen behöver bara jag) för att orka två klasser. Men med dagens resultat i bagaget känns det som rätt beslut att rida en LC:2 och en LB:1 i vår nästa lokala start, som om allt går i lås blir 13 oktober.
 
Nu var Maxim klar för dagen så jag ställde in honom i transporten, lugnt och sansat vid lastningen och så fick han hö och vatten igen, verkade mycket nöjd och han stod snällt kvar under den tid som var kvar av tävlingsdagen, hade verkligen parkerat bra, vi stod i änden av raden så även om jag hade dörren öppen så var det lugnt utanför (förutom när hoppningen pågick, men då kikade han mest lite nyfiket) vilket gjorde att jag vågade lämna honom och känna mig trygg med det.
 
Framridning
Vi hade ju precisionskörning kvar också, såg inte så mycket av det hela tyvärr. Satt i skuggan och försökte återhämta mig. Hjälpte till att göra i ordning dagens prisbord och åt lite korv. Efter prisutdelningen var det en trött Matilda som körde hemåt och så tacksam över att det var så kort bit att köra. När vi lastade ut hemma testade jag att ta lös honom innan jag gick back och öppande, även om han var ivrig och låg på bommen när jag öppnade så gick han snällt fram och väntade medans jag öppnade och backade ut bra, att göra det bra hemma är första steget mot att göra det bra borta, så även om jag föredrar en medhjälpare med så går det om det kniper sig.
<3

Annars så måste jag sy fast kavajknappar till nästa gången för de flög lite hit och dit. Känner jag mig själv rätt kommer det att fixas ungefär kvällen innan nästa tävling, men, men, ibland blir det som det blir. Väl hemma igen var Maxim myckt nöjd med att återförernas med sin tjej i hagen och få käka gräs igen. Jag gick omkring som en zombie och packade ur, slängde in lite i boxen som jag får ta hand om imorgon för jag orkade inte helt enkelt. Transporten tog jag bort bajset ur i allafall och parkerade på sin plats. Imorgon ska det gås promenad och smörjas läder, känns som en lagom ambition.
 
När jag väl kom hem till lägenheten somnade jag sött på soffan i ett par timmar så nu mår huvudet lite bättre i allafall. Får se om det blir något mer av denna kväll, känns lite tvivelaktigt just nu.
 
Det Positiva: Finhästen!
Det Negativa: Dunkande huvud
 
Framåt med stormsteg

Over and Out
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0