Dressyrande

Ganska så bra dag på jobbet, med saker att göra mest hela tiden och sedan en lång kväll i stallet gör att man bli ganska så trött och sliten. Blir att lägga sig tidigt ikväll känner jag.
 
Maximen skulle få ett pass i ridhuset var det tänkt, planen jag hade var att rida de olika programdelarna som vi behöver träna på tills på lördag. Jag ville också försöka att få fram honom så mycket som möjligt och få lite energi. Testade att rida med sporrarna, vet inte riktigt om det hjälpte eller själpte. Tyckte allmänt att det var väldigt stretigt i början. Jag började med att mjuka upp lite i skritt och det gick helt okej, men sedan i traven fick jag inte tag i honom speciellt bra, det kändes mest som om jag bråkade med honom precis hela tiden. Inte så kul med andra ord. Sedan fick vi sällskap i ridhuset också, både av publik och annan häst, nyttig träning för han beter sig precis som han gör på tävling så jag får träna på hur jag ska hantera det.
 
Vi jobbade i allafall vidare med lite övergångar och de blev helt okej. Sedan galopperade vi lite också, lite slarviga fattningar för egen del, men några blev fina. Vi övade oss på att galoppera på volt också och det gick ganska bra, jobbade på att försöka ställa och få honom att i allafall snegla inåt, sakta men säkert är vi på väg ditåt. Sedan travade vi lite serpentiner igen och då började han lossna och jag kände att han gick så mycket bättre åt höger än vad han gjort på hela passet innan och han gjorde inte så att han kröp ihop så dant heller, inte jämfört med hur han brukar göra i allafall.
 
 
 
Vi avslutade med att rida igenom LB:1 en gång, bara för att få in den i huvudet. Det gick faktiskt ganska så bra, jag måste såklart rida bättre och var mer med och tänka före, men för att vara första gången var det helt okej. Det svåra kommer att bli den ökningen till mellantrav som man ska göra, vi har inte riktigt fått kläm på det hela och man får inte rida lätt i LB, men vi ska väl lösa det på något vis föreställer jag mig. Tror det bli bra att rida en LC först för då har han spanat in banan och förhoppningsvis är han lite, lite mjukare i kroppen, jag får se upp bara så att han orkar igenom och stötta honom på rätt ställen. Men nu är det ju första gången med nytt program och första gången vi rider två klasser. Travade av med lite serpentinbågar igen och han fortsatte vara fin. Verkligen ett pass med toppar och dalar. Blev ordentlig rykt efteråt och käka havre i boxen innan jag släppte ut honom, med flughuva denna kväll. Ögonen var okej när jag kom idag, men något hade ätit honom i öronen så vi fortsätter ett tag till med den.
 
För övrigt ska jag hämta hem liten en present till lilla Maximen imorgon, eller liten och liten, ganska så stor är den.
 
Det Positiva: Toppar
Det Negativa: Dalar
 
You raise me up

Over and Out
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0