Uteritt och Lenaträning.

Veckan startade vi med en sväng runt vallen. Skritt och trav blev det, passade på att skrämma undan lite gäss och njuta av höstkvällen. Något spänd häst, förmodligen på grund av blåsten, men det gick ganska bra ändå. En bil som körde om lite fort när vi gick längs med vägen så vi hoppade ut lite på fältet, men sedan gick det bra med resten av bilarna. Myste lite efteråt, har kommit fram till att det ofta bli för lite av den varan i veckan då jag ofta bara vill hem och äta efter stallet, så då gör man mest det som måste göras, men igår så körde vi lite längre rykt och kli i öronen, bästa som hände på hela dagen ansåg nog Maximen.
 
Idag var det då dags för Lenaträning, vi hade bokat in programridning inför helgens tävlingar och så blev det också. Han började med att fåna sig med den ena kortsidan, tydligen var det något som spökade där för han ville helst av allt gå på tvären. Så vi ägnade uppvärmningen åt att försöka ta oss förbi den med en någorlunda rak häst. Det gick till slut och sedan var det inte mycket mer med det, bra att få lite hjälp och stöttning i sådan situationer då de så lätt (typ alltid hittills) uppkommer på tävling. Vi red sedan igenom LB:1 en gång, det gick helt okej, sedan hämtade Lena andra sporrar och så fick jag testa med dem, mina ben vill inte riktigt vara där de ska och glider gärna bakåt (för att komma åt att driva honom framåt) så nu red vi igenom igen med fokus på att mina ben skulle vara i rätt position och när jag skulle driva så skulle jag göra det genom att vinkla in hälen istället. Vi fick inte riktigt kläm på det hela tiden, men ibland, ibland bara stämde det och han svävade! Fattningarna idag var super och några av längningarna i traven kändes också riktigt bra. Lena var nöjd med oss och önskade oss lycka till på Söndag, nu ska jag bara ha hennes röst i huvudet hela dagen på söndag också, hälarna ner och inte smacka. Vi övade på smackandet idag också, det gick bra, men jag smackade inombords.
 
Sommarminne <3
Inte var kvällen slut för det heller utan upp i stallet och byta häst och ner till ridhuset igen. Hade även Flora idag och vi red ett kort men intensivt pass i ridhuset. Jag orkade inte så mycket efter träningen och hon orkar ju heller inte så jättemycket ännu. Hon var i allafall himla fin idag! Jobbade i skritt först och sedan en hel del i trav med övergångar och halter och så en del ridvägar, mycket serpentiner och hon var mjuk och formbar. Visst att hon försöker ibland att smita undan, eller rättare sagt braka iväg åt något annat håll än vad jag tycker, men hon rättade sig snabbt. De som var i ridhuset samtidigt tyckte att hon såg jättefin ut, kul att höra!
 
Trött och nöjd med min dag är det snart dags för sängen. Imorgon ska jag och Maxim på äventyr till Mantorp och kolla sadeln, skönt med en ledig dag från jobbet och få göra något roligt av den!
 
Det Positiva: Medgörliga hästar
Det Negativa: För lite mat
 
Good night

Over and Out

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0