Maxifin

Efter en helg med väldigt lite Maxim, jag åkte ut på söndagskvällen och mockade noggrannt, borstade noggrannt och lekte lite i ridhuset, så blev det en måndag med lite mer häst än vanligt. Jag hade, i enighet med traditionen tagit ledigt på måndagen, jag vet hur trött jag brukar bli. Vilket också stämde in på detta år, dock gick jag upp på morgonen och åkte ut till stallet. Maxim hade hovslagartid och sedan passade jag på att klippa honom lite också., första gången vi gjorde försök att klippa i huvudet, inga problem sa herr Gul och så blev han av med ytterligare lite päls. Så vi hade helt enkelt pysselstund på morgonen, sedan lade jag på regntäcke och han fick galoppera ut i hagen igen. Jag skulle nämligen inte rida förrän på eftermiddagen. Mockade och fixade mat innan jag åkte hem, först med ett stopp för att köpa havre igen. Hemma däckade jag i princip i soffan och orkade inte göra något av det jag tänkt, men, men, så blir det ganska ofta numera.
 
På eftermiddagen blev det ut till stallet igen och hämta in en relativt torr Maxim, bra drag att ta på täcket. Vi hade bokat in en Lenaträning tillsammans med Flora och en av hennes medryttare, lite bommar och hoppning stod på schemat. De håller på att anlägga en ridbana bredvid ridhuset så grävmaskinen höll på precis utanför hela passet, men Maxim var förvånansvärt lugn och reagerade inte så mycket, efteråt i stallet fick jag nog en liten förklaring till det då bomullen från morgonen klippning ramlade ur öronen, hmm, glömsk matte eller vad?
 
 
 
Träningen gick bra, vi börjar hitta fram till något som kan föreställa samspel i hoppningen och med det menar jag att ungefär i vart 5;e språng hoppar vi samtidigt. Vi började som sagt med bommar, först i trav så hade Lena lagt så vi travade som serpentiner med bommar på medellinjen, inga problem sa Maximen, lite rumpa som for iväg ibland bara. Sedan så hade vi två bommar nära varandra på långsidan, så kort att det blev som stuts i mellan. Här var han superduktig och kom bra nästan varje gång! Sedan var det dags för lite mer hoppning, två hinder på långsidan med 17 meter ungefär mellan, ett hinder på andra långsidan och så en oxer snett igenom med min snygga grind med. De två hindren på långsidan hade bara en bom och så hade Lena ställt två koner under dem som utfyllnad och det ensamma hindret på andra långsidan var ett vanligt rättuppstående. Hinder var på ungefär 50 cm, det kändes bra tyckte jag, Maxim tyckte dock att det var lågt (och slarvrev lite) så Lena smyghöjde det rättuppstående till oss så att han skulle hoppa ordentligt (vilket han också gjorde och matten höll i sig också och försökte att inte störa så mycket). Vi fick ganska bra fart på galoppen också, även om jag hade önskat ytterligare lite energi, men jag tror att det kommer, bara vi får hoppa lite mer och bli lite vana, för jag tror att han gillar det och jag också så länge det inte är läskigt. Men tillsammans med Lena känns det bra, jag har berättat att jag är osäker och hon säger att jag aldrig ska rida på ett hinder om jag känner mig rädd, då är det bättre att börja om och höja succesivt igen. Mycket nöjd med träningen som blev lite av en avslutning för oss, förmodligen blir det någon ströträning fram i december, men annars siktar jag på att var igång igen i mitten av januari, då med både dressyr och hoppning. 
 
Idag hade vi lite minipromenad och mysstund, annars vila. Imorgon ska vi försöka hinna rida ut lite.
 
Det Positiva: Hoppa
Det Negativa: Trötthet
 
Maxifinfin

Over and Out
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0