Hopp och skutt

Som övning inför Pay and Jumpen hade jag bestämt att vi skulle skutta lite på torsdagen, efter vår bästa förmåga alltså. Det gick förvånansvärt bra faktiskt, mycket nöjd. Lade två galoppbommar på ena långsidan med ca 6 galoppsprång mellan. På andra långsidan satte jag ett hinder på mitten och så ett hinder snett igenom. Började med kryss, men lade upp till ett rättuppstående på långsidan sedan.
 
Började med att värma upp lite, försökte tänka en massa framåt, framåt. Mest runt fyrkanten, men en del volter och annat i trav också. I galoppen försökte jag stå lite i lätt sits och bara rulla på. Han snikade in på en av bommarna en gång ("Matte, jag vet vad vi ska göra, kolla på mig, jag kan!") Sedan körde vi bommarna några gånger, det gick bra, fick rätta avståndet lite (mer övning behöver jag). Sedan hoppade vi fram på krysset på långsidan i båda varven och tog krysset snett igenom åt båda hållen också. Lade upp till rättuppstående på långsidan sedan och rullade över det, då blev det lite svårare och han puttade ner den några gånger, men ibland blev det riktigt bra ändå. Avslutade med att sätta ihop allt lite, först hindret på långsidan, snett igenom, över galoppbommarna igen och så rättuppståendet på långsidan igen. Han fixade det så fint så vi avslutade och travade av där, det kändes väldigt bra. Han var relativt väl framme för skänkeln också och ingen tvekan på hindren, hellre riva än vägra!
 
 
Idag red vi ut, mest skritt och lite trav. Han var lite halvt galen, inte så pigg i början, sedan blev han livrädd för en annan häst som sprang ute på gräsvägen och kastade sig ut på åkern, backade, småstegrade och var allmänt upprörd ("Matte, det är nått där, bakom busken, ser du inte, jättefarligt så det så, jag känner inte den hästen, hon står inte mitt imot mig i stallet så det så!"). Sedan fortsatte turen med skritt i 110 och uppjagad fjordhäst. Övade lite skänkelviknaingar över grusvägen för att få honom lite fokuserad. Sedan tog vi oss hemåt igen, fick sällskap en bit av vägen av hästen som han blivit rädd för tidigare, då fick han stolpa på först och vara viktig ("Nu är vi i flock, allt är som det ska" sa han). Vi travade på kanten av vallen sedan, mest för att känna av så han inte hostade (han gjorde det någon gång i början av turen) det gick bra, pigg och laddad häst som skötte bilarna väldigt bra också! Vi känner oss laddade inför imorgon, ska bli kul!
 
Det Positiva: Hösthäst
Det Negativa: Hosta
 
Finding out

Over and Out

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0