Hubertusjakt!

Igår hade vi lite uteritt på schemat, med sällskap, pigg Maxim som knatade på bra. Vi hann svänga in på grusvägen mot Sankesund så kom en buss dundrandes på asfaltsavägen så Maxim drog iväg lite, annars så skötte han sig fint. Vi hade sällskap med oss också och det var trevligt, var nog ute en timme ungefär.
 
Idag då, då blev det häst hela dagen för matten. Jag och Maxim packade in oss i transporten och fort till Vikbolandet på Hubertusjakt. Varför man åker så långt för en Hubertus kanske några undrar? men det är helt enkelt för att det är en himla bra Hubertusjakt med massa trevliga fjordhästmänniskor, både jag och Maxim trvis när majoriteten av hästarna är gula (eller grå).
 
 
Lite orolig för vädret var jag, men även om det var regn på vägen så var det uppehåll på Sörbyholm där vi skulle hålla till. Maxim tyckte det var spännande, vet inte om han kände igen sig, var ju två år sedan senast. Lugn och fin när han fick stå uppbunden vid transporten medans jag fixade på sadel och benskydd. Vi skrittade fram lite innan starten och sedan skulle vi vara med i galoppgruppen detta år, premiär för det! När vi gav oss iväg (13 i startfältet) så blev han lite ivrig, första traven låg han på mycket i och i första galoppen stack han lite med mig, men då var vi ganska långt fram i ledet och tror inte han gillade att det dundrade många hästar bakom. Resten av turen bildade vi lite eftertrupp med två till fjordisar (bland annat farfar Hauk Thun) och hade det riktigt trevligt. Det var i princip trav och galopp i en mil, två korta skrittpauser, en på asfaltsväg och en på en grusväg med lite större stenar. Annars travade vi på grusvägarna och galopperade på stubbåkrar och gräsfält. Sista galopperna kunde jag bara stå i lätt sits och rulla på utan att känna mig orolig för att han skulle sticka iväg, han var rätt så nöjd med sin egen fart där. Vi struntade i upploppet och skrittade i mål istället, kanske är jag tillräckligt modig nästa år, men tja, än är han ingen Glampi eller Hampus som man litar stenblint på.
 
Efteråt fick han mumsa hö i transporten medans matten mumsade korv med bröd, pepparkaka och glögg. Mycket fin dag, hemma igen blev det några timmars stallarbete, plocka undan allt, mocka två boxar, fixa hö och städa transporten lite mer noggrannt än tidigare då det dröjer ett tag tills han ska ut och åka igen. Just det, ägnade en stund åt att sitta i fikarummet och mysa med nya katten också, svårt att slita sig...
 
Om man är kär, jodå... <3

Det Positiva: Utflykt med Maxim
Det Negativa: Sömnbrist
 
You are my hero

Over and Out

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0