Trim, visningsträning och uteritt

Så i fredags betalade jag in medlemsavgift för en ridklubb så att jag kan lösa licens, velade lite fram och tillbaka, men egentligen spelar det ingen större roll vilken jag väljer, just nu känns det som om jag bara behöver någon så att jag kan lösa licens, till slut föll valet på Rappestad ridklubb. Geografiskt sett ligger det ganska nära och jag känner en del människor som tävlar för dem vilket ju kan vara kul. Vi har ju ingen klubb i stallet, även om det var på gång ett tag, men någon mer i stallet tävlar för dem med så det kan ju vara lite extra trevligt.
 
Sedan slutade fredagen lite jobbigt, med några timmars mer arbete än vad jag tänkt så var trött när jag åkte ut till stallet. Orkade i allafall rida lite på ridbanan även om det var ofokuserat och oplanerat så gick det hyffsat. Skrtt och trav blev det eftersom det var lite halt efter regnet.
 
 
 
Igår lyckades jag undvika regnet. Hämtade både Maxim och Flora i hagen och bokstavligt talat drog dem in i stallet kändes det som, gräs är ju godare än att vara inne. Maxim blev schamponerad och badad, speciellt svansen fick sig en omgång, sedan fick han torka inne en stund medans jag ängade mig åt Flora. Tänkte att vi skulle lära känna varandra lite så tog Maxims repgrimma och så gick vi först på en liten pormenad. Testade halt och ryggningar och även att hon skulle flytta sig undan från mig. Det gick toppenbra! Promenerade ner till ridhuset och så fick hon springa lite lös och jag försökte mig på lite kommunikation. Blev väldigt förvånad i början då hon sprang på en perfekt volt runt mig i både trav och galopp. Vi hade roligt i allafall och hon busade till och med lite.
 
Tillbaka in med henne och en sväng på grusvägen med Maxim för visningsträning. Det gick fint det mesta, han kan ju skritta på bra, men han blev lite väl uppeldad så traven blev lite hipp som happ ibland, när han nästan sprang ifrån mig eller sprakade ut med frambenen och bockade när vi skulle starta traven. Stod ganska bra gjorde han i allafall.
 
Idag så red vi runt vallen i sällskap av Flora och hennes andra ryttare. Det gick fint, Maxim kändes lite halvtrött, men vi kunde skritta avslappnat längs med stora vägen vilket var skönt. Travade lite också och underlaget var bättre än på länge.
 
Imorgon ska jag först jobba, sedan massage och stallmöte så får se om det blir ridning. Vore bra eftersom jag ska förhoppningsvis ska träna på tisdagen, men vi får se helt enkelt. Flora ska jag göra något med i slutet av veckan i allafall.
 
Det Positiva: Sol i sinnet
Det Negativa: Trötthet i huvudet
 
Sunshine in my heart

Over and Out

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0