Tandläkarbesök

Jajemän, idag var vi ute på äventyr, matten, hussen och Maximen. Mycket smidigt och bra gick det, lastning, inga som helst problem, bara att nosa lite, backa ett par steg och sedan kliva in, gick bra båda gångerna, mycket väl godkänt på den delen. Väl framme tror jag nästan att han kände igen sig, men är inte säker.
 
In på kliniken utan problem och sedan somnade han sött medans tandis kollade honom i munnen. Han var lite trång, men förhoppningsvis växer han lite till så alla tänder får plats ordentligt, men därimot var tandraderna mycket raka och fina och slemhinnorna såg bra ut. Han hade ett litet sår på ena sidan, ungefär som när människor får visdomständer som skaver (därför han behöver växa lite till) som var lite infekterat så fick en medicin utskriven som skulle hjälpa mot det. Han kollade där bettet låg och där fanns inget att anmärka på, jag bad om råd över lite bett i allafall och han tyckte att variation är ju alltid bra, men det du gör nu fungerar toppen, han tyckte jag kunde testa något odelat och något bettlöst, men så länge han ser lika fin ut i munnen nästa år får jag stoppa in i princip vad som helst. Vilket är skönt att höra, skulle få så dåligt samvete om bett/träns jag valt ut och rider med gjort honom illa i munnen. Ett hackmore har jag liggandes någonstans så ska testa om det passar, kan ju vara skönt för honom att slippa bett ibland, i allafall de dagar vi tar det lugnt.
 
Maxim ragglade ut till en av uteboxarna och fick vakna till lite innan vi lastade och åkte hemåt igen. Som om det inte var nog med pillandet i munnen så sprutade matten i honom avmaskningsmedel innan han fick gå in i boxen och käka hö. Imorgon blir det ut i sommarhage, fasar lite för det hela, men det ska nog gå bra, hoppas att magen håller sig i schak och att han inte sväller upp allt för mycket. Känner jag att det blir för okontrollerat kan jag ju alltid åka dit och ta in/ut vid lunchtid de dagar jag jobbar, är ju bara några minuters bilfärd.
 
Det Positiva: Fina hästen <3
Det Negativa: Snubbelpelle
 
In my heart

Over and Out

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0