Midsommarridning

Snälla billister även denna dag och snäll Maxim både från och till hagen. Det tar sig med andra ord och jag håller hoppet uppe om en något mer trafiksäker häst efter sommarens slut.
 
Idag så tog vi en tur på ridbanan. 45 minuter höll vi på ungefär. Först lite skritt och skänkelvikningar vilket går framåt, piloten där uppe måste koncentrera sig på vad hon ska göra bara. Vi övad även lite framdelsvändningar, innan vi gick över till trav, lite blandat volter och fyrkantsspår blev det, försökte var noga med att han skulle vara rak och böjd på rätt ställen. Höger sida bråkar fortfarande en hel del, men vi jobbar vidare. Sedan över till galopp där jag tänkte ha fokus på fattningarna och sedan jobba lite på att ställa honom på volten också. Fattningarna gick bra, det hänger ju på att jag förbereder ordentligt och sitter rätt så går det som en dans, ställningen blev av och till bra, men fortfarande mycket att jobba på. Men när det blir bra så är det underbart bra!
 
Galen brukstävling med speedad Hampushäst <3
 
Tog en liten skrittpaus och övade sedan på ryggningar, det gick finfint också, vi lyckades till och med, steg för steg rygga en hel vinkel. I höst ska vi försöka vara med på bruksridningen, ska försöka hitta en traktorvagn jag kan öva att gå av och på som bryggan brukar vara, där vi ramlade av förra gången, men som sagt, vore kul att testa igen, tror han har mognat en hel del sedan förra året då han ju faktiskt bara var fyra.
 
Lite mer travarbete och jobbade med övergångar till skritt och halter och så igångsättning i trav igen. Vi börjar bli bra på det också och jag längtar efter att rida program igen. Skulle också vilja ha ett ridpass filmat snart så jag ser hur det ser ut. För det mesta känns det ju bra, men känslan kan ju vara ute och cykla också.
 
Blev till att svampa av svettig häst sedan som fick vila en stund inne i boxen medans jag gjorde rent läder. Sedan tog vi med oss fjordflickan som fått stå inne lite längre och gick till hagen igen. Båda två galopperade iväg till restan av flocken när jag tagit av dem grimmorna.
 
Det Positiva: Ledig dag
Det Negativa: Allergi
 
You light up my life

Over and Out

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0