I planeringstagen

Jaha, så nu när hästen gått ut i gräshage och förmodligen kommer att se ut som ett runt klot inom några dagar eller bli sjukt dålig i magen, det är den då jag sätter mig ner med tävlingsdatabasen och börjar spana tävlingar till slutet av sommaren. Ser fram imot att börja tävla "på riktigt" med skräckblandad förtjusning. Jag har otroligt dåliga tävlingsnerver, inte när jag rider, sitter jag väl i sadeln är det lugnt, men innan. På morgonen när man ska lasta, fy tusen, stackars Johan som står ut med mig ibland. Jag blir skitstressad bara vi ligger fem minuter efter mitt inre tidschema som har fler tidmarginaler än vad jag kan räkna till, men nejdå, bryter ihop för minsta lilla. Försöker motverka det så gott jag kan, förbereda så mycket som möjligt dagen innan, se till att gå upp i tid (lyckas sällan), det har ju alltid gått bra, ofta kommer vi i väl god tid, men hellre det än tvärt om.
 
Så hur ser planen ut då. Jo, först ska jag fixa mig en ridklubb, typ bestämt mig för vilken redan, och betala in medlemsskap och sedan lösa en licens. Maxims licens är fixad och mer än så behövs väl inte? Han har ett pass också.
 
Sedan ser den preliminära planeringen ut lite så här:
21/7 Pay and Ride i Åsmehagen LC och kanske, kanske LB (blir ju första gången vi åker på ett tag så kanske räcker med en klass)
15/8 Lokal dressyr i Mantorp LC:1 (hos Sissi Lilja och den anläggningen känner vi till, vilket känns betryggande, avskyr att åka med transport till ställen där man inte vet hur parkeringen ser ut...) Jag hoppas att det ska fungera med jobbet, då det är en eftermiddagstävling.
25/8 Lokal dressyr Skogslotten LC:1
14/9 Lokal dressyr Norsholm LC:1 och kanske LB:0
21/9 Lokal dressyr Valla LC:2 och kanske LB:1
22/9 Lokal dressyr Rappestad LB om jag inte åker till Valla på lördagen så finns även denna möjlighet.
6/10 Lokal dressyr Motala LB
 
Jag har lyckats kika ut lite passande tävlingar i allafall, får se hur det faller sig med allt annat som ska göras i höst, om jag får tag i transport till alla tillfällen och om jag kan få hjälp med mig, tror inte vi kommer klara av att åka på allt, men ambition finns det i allafall. Vill helst av allt åka till Mantorp och Valla tror jag. Ett litet, okej ganska stort, mål som dykt upp är att försöka ta en prestationsmedalj i brons i dressyr. Då ska man ha tre ritter på LC-nivå på över 60% och inget delmoment under 5, hmm, det kanske bör gå? Vi får se, man vet ju aldrig hur det blir när man väl kommer ut. Och det kanske är onödig press att sätta kan man tänka, men jag har kommit fram till att jag fungerar bäst med mål, mål som inte beror på andra utan som bara hänger på min egen och Maxims prestation. Visst att det är kul att få rosetter, men det är ju med procenten och kommentarerna man får som man kan bli bättre och känslan man själv har som betyder allra mest. Sedan är det inget mål som måste nås i höst, men något att sikta på.
 
Liten blir stor, ca 1 år sedan, vår första dressyr CR
 
 
 
Kanske, kanske ska jag testa rida terränghoppning i Väderstad 18/7 också, men det beror mycket på jobbet och om jag får med mig någon från stallet känns det som, men några som var intresserade så det skulle vara kul att åka ett gäng. Det var rivbara hinder och inte så högt (40-50 cm) vilket tilltalade mig väldigt mycket. Skulle vara en kul grej att göra. 
 
Full fart med andra ord, därimellan ska vi hinna ta det lugnt, ha sommar och rida ut en massa. Planerar lite löst en badtur den närmaste framtiden.
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0