Helgens ridning.

Ägnade större delen av helgen åt att sova, vilket tydligen var välbehövligt, denna veckas utmaning fortsätter att vara sömnen, att verkligen få tillräckligt och gå och lägga sig i tid. Lite ridande hann jag med i allafall.
 
Lördagen tillbringade vi på ridbanan. Värmde upp en del i skritt först, testade att flytta in fram/bakdel lite bara för skojs skull, mest för att jag ska komma ihåg hur man gör och hur man ska sitta. Sedan travade vi igång lite med volter och sepentiner, försökte få fram honom ordentligt eftersom han kändes lite halvseg, det var nog bara inbillning, men framåtär ju aldrig fel.
 
Sedan lade vi lite tid och krut på galoppen. Kanske var lite väl ambitös och jobbade med fattningar från skritt, speciellt i höger varv där det var väldigt svårt och jobbigt tyckte han, därimot satte han flera stycken i vänster varv, så han vet ju vad det handlar om, bara det att det blir lite för jobbigt åt höger. Jobbade en del i höger galopp och försökte forma honom på volten, han försöker smita ifrån, men ibland går det. Kommer nog med tiden och när han orkar lite mer, traven börjar ju bli riktigt fin nu och den hade vi ju samma problem i för ett år sedan. Nästa pass på ridbanan ska vi jobba mer med fattningarna, men från trav och jag ska vara extra noggrann med hur jag sitter. Veckorna efter midsommar ska vi försöka fokusera mycket på galoppen, både ute och på ridbanan så vi kan bygga upp lite muskler. Denna vecka ska han dock ta det lite lugnare, vi ska till tandläkaren imorgon, så får se vad han säger om det är något som ka göras och han ska skippa bettet några dagar eller om det bara är att köra på. Har i allafall planerat in lite lugnare aktiviteter som visningsträning, promenader och lekar på ridbanan. Kanske lite löshoppning också, vem vet. Efter midsommar funderar jag på att boka in en lektion med Lena också, kan nog behövas för matten som tycker att hon fladdrar omkring lite väl mycket däruppepå. Kan ju bero på att kondition inte är ett ord jag förknippar med mig själv just nu heller, men det ska börja jobbas på, motivation i form av fina nya träningsbyxor och en fin röd cykel som till skillnad från min gamla faktiskt har fungerande bromsar och rullar relativt lätt framåt.
 
 
 
Igår skulle vi rida ut tillsammans, Johan på Maxim och jag på Flora, men när jag krastade hovarna på lilla damen fick jag bort en sten eller liknande som kilat sig fast vid strålen och så började hon blöda. Inget djupt vad jag kunde se, men rengjorde så gott jag kunde och sprutade på någon spray som tydligen skulle vara bra. Hon fick i allafall stanna inne i sin box, vill ju inte få in mer skit i hoven. Lilla familjen tog en liten promenad istället, fint väder så det var riktigt trevligt, förutom att Herr Storhov skulle trampa mig på tårna ibland när han blev lite väl ivrig. Fick säga till honom ordentligt när det hänt fler gånger och då lommade han en bit bakom och såg enligt Johan väldigt ledsen ut. Sedan kom han sakta framåt igen till sin vanliga plats. Vi stannade och betade lite gräs längs hemvägen också och sedan fick han stå med Johan och beta utanför hagen medans jag mockade en kärra, så hans dag var nog rätt så okej ändå.
 
Det Positiva: Solsken
Det Negativa: Hål i hoven
 
You fly away

Over and Out

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0