Hästkväll

Onsdagar är oftast den dag i veckan jag har mest tid att tillbringa i stallet. Inga träningspass att missa, ingen normal handlingsdag och som idag klättrade Johan så inget dåligt samvete. Så jag lullade runt i 3,5 timme helt enkelt. Hämtade Maxim från sommarhagen, svor över hälften av bilisterna vi mötte, den första körde lugnt och fint, inga problem men nästa körde förbi skitfort trots att jag vinkade åt dem att sakta ner, Maxim kastar sig bakåt och jag tappar honom, bilen bara fortsätter i världens fart, nåja ingen skada skedd, gräs i vägkanten stoppade honom efter två meter. Sedan när jag fått tag på grimskaftet igen kommer nästa bil i hög hastighet nedför backen, vinkar igen, men ingen synlig nedsaktning, Maxim som redan var lite uppstressad av förra bilen, började backa lite redan innan bilen passerar och svängde ut rumpan i vägen, det fick stopp på dem i allafall och vi kunde lugna ner oss medans den och ytterligare en bil passerade, den bilen fick ett glatt leende och vinkning för de visste hur man passerar en häst, tog det lugnt och fint, sådana tycker vi om, Maxim också, då kollar han snabbt, men när de kommer i hög hastighet (vilket nästan alla gör på den vägen trots hästskyltar och lekande-barn-skyltar) blir han orolig. Hade nog inte tappat honom idag om jag varit mer förberedd, trots kedjegrimskaft kan man ju bli överraskad. Nåja projektet denna sommar är att kunna gå de hundra metrarna på vägen till och från hagen utan att reagera nämnvärt på bilarna.
 
I allafall fick han stå inne ett tag och vila sig lite medans jag mockade de två sista kärrorna i hagen, mycket tillfredsställande att vara klar måste jag säga, nu kan gräset växa ordentligt i sommar. Borststund och på med tömkörningsgrejerna och ut på ridbanan. Jobbade mycket i skritten, mest på min egen teknik när jag tömkör, varvade med rakt spår och volter, han trampade på bra. Samma sak i traven och han blev så fin mot slutet, travade serpentiner som blev så bra. Krävde inte mer idag, men planerar att boka in Lena någon dag och kanske be henne galoppera honom lite, har så svårt för det själv.
 
 
 
Inne i stallet igen blev det mer mysstund och så fick han medicinen också, det gick bra och han verkade inte tycka det var äckligt, de sa att det smakade hallon så förmodligen trodde han det var godis. Inga protester när jag skulle spruta in på andra sidan munnen. Smörjde in honom och hade mig och kom underfund med att jag har väldigt mycket salvor och sårsprayer, kanske någon för mycket. Dels så har han två olika flug/mygg/bromsmedel. Ett långverkande som han har i hagen och ett som jag brukar spruta på när jag ska rida ut, starkare, men räcker inte så länge. Sedan har han en salva/lotion som jag smörjer på skapet/svansroten som hjälper mot kliande insektsbett (en salva som vi brukarde använda på Glampis eksem och som var väldigt effektiv med att få bort kli). Jag har en aloe vera spray och en salva för små sår, en lila sårspray för större sår och en till sårsalva och så klart helosan, icke att förglömma. Till samlingen har också kommit linement som jag testat den senaste veckan eftersom jag tycker att han haft lite tjocka bakben och att det knäppt extra mycket i dem, inbillar mig att det känns bättre nu. Och jag som tycker att min häst ska ha så lite produkter som möjligt...
 
Han fick gå in i boxen och få lite mineraler och pellets i krubban. Jag hämtade mina nyinköpte byxgalgar från ikea och gick till min omorganiserade garderob. Tio galgar hade jag köpt för att hänga upp mina schabrak och en blev det över, ha, jag hade inte så många som jag trodde! Och så bra det blev! Fick plats som behövs till annat och fyllde upp skåpet på ett helt annat sätt. Byxgalgar till schabrak rekommenderas starkt.
 
Klar med allt gick jag och hämtade in Farbror M som också ska bo inne i natt, fick sällskap av medryttaren till fjordstoet, trevligt! Lite kvällshö till båda killarna och så får de bo inne i natt. Maxim verkar okej i magen än så länge i allafall så oron har kanske lagt sig lite.
 
Hem för att njuta av en kopp te i soffan. Fin dag!
 
Det Negativa: Billister som inte förstår hur de ska bete sig.
Det Positiva: Bilister som förstår
 
Ljuset i mitt liv

Over and Out

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0