Visningsträning och seghet.

På grund av lite roliga omständigheter blev det snabbvisit i stallet igår. Vi hann dock med att gå in, fixa mer flugsprej och sedan få på träns och köra lite visningsträning. Väldigt oengagerad häst, Flora visade upp en mycket finare trav där hon sprang i hagen bredvid. Fick lite snurr på det hela tillslut och det positiva var ju att han inte hoppade fram och betedde sig som en tjurig unge som förra gången. Stod fint gjorde han också, men jag vet inte riktigt hur jag ska få honom att se lite mer engagerad ut på premeringsplatsen, lade ju märke till en del trixs som folk hade förra året, men nu när jag ska träna själv känns allt väldigt bakvänt så jag vet inte riktigt. Men det är ju mer rörelse och saker och titta på i Brunnstorp så det ska nog vara lite lättare i allafall. När vi båda hade tröttnat på varandra fick han gå ut i hagen igen och matten åkte iväg på andra äventyr som jag får återkomma om senare.
 
 
 
Idag, lite mer tid, tillräckligt för två hästar. Först fick Flora komma ut för lite tömkörning på ridbanan, gick bra, något springig i traven, men det är ju första gången just vi två testar, så klart godkänt. Ska försöka komma igång och tömköra och lina henne över bommar för att bygga lite ryggmuskler, samma gäller ju för Maximen, men han behöver det inte i lika stor grad som henne. Men jag tänker som så att om jag ändå ska släpa bommar så kan jag ju lika gärna utnyttja det till båda hästarna, i allafall ibland. Flora blev i allafall svettig och fick en sväng till spolspiltan.
 
Sedan var det Maximens tur, trött och lite slö var han idag, men vi tog en sväng på vallen, en hel del trav och lite galopp, ute en halvtimme ungefär vilket fick räcka beslutade vi oss för. Lite piggare mot slutet, men tror gräset och utevistelsen börjar ta ut sin rätt. Blir att sova inne fredag natt i allafall och sedan ska jag försöka ha in honom lite mer framöver, speciellt om det fortsätter vara varmt. Klippte lite man efteråt, gick sådär, tyckte allt blev fult, kanske ser det bättre ut imorgon.
 
Det Positiva: Sol
Det Negativa: Dåliga hovar
 
Hold it together

Over and Out

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0