Om mycket

Hästarna då, jo, de fick en oplanerad vila på söndagen eftersom paddlingen tog hela dagen och jag inte orkade ge mig iväg klockan nio på kvällen. Tror inte att det gjorde dem någonting.
 
På måndagen hade vi först trevligt stallmöte/sammankomst, himla kul att träffa lite folk, vi är så få nu på sommaren och ännu färre som rider. Efteråt gav jag mig först ut på Maxim, hackamore och vallen, eller halva vallen eftersom de brytit upp den ena halvan, vi ska få en annan vall att rida på senare i sommar. Skrittade mest, lite trav fick vi in, men han var lite seg, dessutom glömde jag att spraya bromsspray innan vi gav oss iväg, så lite irriterande flygfän fick vi bråka med också.
 
Flora skulle också ut en tur, också vallen, den gillar hon bäst med sina oskodda fötter. Vi skrittade lite, men travade mest, pigg och glad häst (med bromsspray denna gång)! Lagom vända, lite flåsig och svettig var hon när vi kom hem igen.
 
De fick vila på tisdagen, då jag var på träning och firade in min veckolånga semester som jag startade idag med att sova länge och sedan snosa en bra stund.
 
På eftermiddagen åkte jag ut till stallet och tog in två blöta hästar. Började med Maximen och gick ner till ridhuset. Hade lagt ut tre travbommar på ena volten på kortsidan och ett litet kryss på ena långsidan. Vi började med att värma upp i skritt, gjorde volter i hörnen och övade på det Lena pratade om förra gången. Testade också en skänkelvikning åt båda hållen.
 
Över i trav, fick upp rätt så bra fart och en något ofokuserad häst som skulle kolla på annat. Vi klev över bommarna några gånger i varje varv och så jobbade vi på lite med hörnen. Sedan galopp i båda varven för att värma upp den också. Tog det lilla krysset några gånger åt varje håll och det gick finfint! Längtar efter att börja skutta lite mer. Efter lite skrittpaus lade jag upp stigbyglarna och började trava igen, försökte få igenom att han skulle ställa sig även åt höger och tja, det blev ju bättre i allafall. Vi tränade lite övergångar också, de blev bra! Sedan galopperade vi lite på volten och försökte få igenom ställningen även här, det gick, tillslut, men där är det mer orken hos oss båda som tryter. Travade av under lättridning och red lite serpentiner, han släppte till ganska bra.
 
 
 
Allt som allt var det ett bra pass, inte riktigt toppar eller dalar, jag försökte tänka mycket på min innerhand och att jag skulle hålla den mer stilla och jag tror att jag lyckades. Nu ska jag bara försöka behålla den tygellängd jag tänkt också och inte plötsligt sitta där med för långa tyglar. Nöjd med att rida utan stigbyglar, det ska jag göra oftare, känner att det har hjälpt med min egen balans, men den måste bli ännu bättre.
 
Lite trött, men i stallet stod en söt-Flora och väntade, så Maxim fick vila i boxen, fick lite pellets och sedan slickade han staltsten och drack vatten också. Flora fick lite tömkörning, tror att det ger oss mer i nuläget när vi ska träna på banan. Bommarna och hindret var kvar så vi skrittade och travade över dem som låg på volten i båda varven, hon blev lite springig i traven och jag slarvade lite med yttertygeln lite för mycket, men allt som allt gick det bra. Efter ungefär en 20-30 minuter tyvkte jag det räckte och släppte lös henne. Hon orkar inte galoppera i töm ännu, men jag vill ju fortfarande att hon ska galoppera så det löste vi med lite lösgalopp. I början var hon lite busig och sprang i världens vart längs med långsidorna och sedan bockade och hade hon sig också. Sedan när hon lugnat ner sig och lyssnade så sprang hon på en nästintill perfekt volt runt mig, lite större än stora mittvolten, trav och galopp på komando, i båda varven. Vilket ännu en gång får mig att fundera på vad hon varit med om, någon måste ju ha tränat henne på det sättet tidigare, för det är verkligen på kommando hon byter gångart, hon lyssnar på kroppspråk bra och trots att hon kan vara lite "ångvältig" ibland så sköter hon sig och förstår när man tillrättavisar henne. Ett mysterium till för att lösas, ska se vad jag kan klura ut om det hela.
 
Sedan fick de gå ut i hegen igen. Imorgon väntar uteritt för båda, Johan ska följa med så jag får sällskap. På eftermiddagen styr vi bilen mot Nyköping, ska tillbringa hela helgen bland fjordhästar och fjordmänniskor då Fjordhäst-SM går av stapeln, vi ska hjälpa till lite och förhoppningsvis hinna se lite av tävlingarna också. Ska försöka hinna skriva ihop ett inlägg om vad jag hoppas få se i de olika klasserna.
Torts att vi åker bara två människor, utan häst så är det en del att packa ner och tänka på. Jag försöker att inte tänka så mycket på hur det (förhoppningsvis) kommer bli kommande år om vi åker med häst.
 
Det Positiva: Gula hästar
Det Negativa: Orken tryter
 
Sunshine in my life
 

Over and Out

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0