Mysdag

Idag så hade jag ledig dag (jobbar på lördag istället) och tillbringade det mesta av den i stallet, vilket var helt underbart. Och även om jag gillar mina stallkompisar så var det otroligt skönt att faktiskt få vara helt själv tre av de fyra timmar jag var där. Först så mockade jag och fixade mat. Pysslade med foderpåsar och hinkar och fyllde i texten så det ska vara lätt att hitta. Skurade krubban och vattenkoppen också, ibland måste man lyxa till det.
 
 
Sedan fick Maxim komma in och jag gjorde i ordning honom för en liten ridtur. Passade även på att fulmäta honom lite, han har minsann växt på höjden också, fick honom till runt 145 motför i höstas när vi fick det till 142, skulle vara kul att mäta hono "på riktigt" någon gång också. I allafall så tog vi ett halvt varv runt vallen, det var lagom för mig idag kände jag. Skritt mest och lite trev, det var knöligare än vad jag trodde, så ingen galopp. Maxim var nog ganska nöjd med tillvaron, gick och småfrustade på hemvägen. Sedan blev det lite pyssel och borstning, Maxim fick sedan lite lunchhö i en påse i stallgången, jag hämtade hästtidningar i fikarummet, la ut täcket längs med vägen och släpade dig en kelsugen katt. Där satt vi sedan ett tag, mumsande häst och spinnande katt, kan det bli så mycket bättre? När Maxims mat tog slut var det inte så mysigt längre tyckte han, så det blev lite borstning igen och så kom då veterinären och gav spruta, väldigt odramatiskt denna gång, han fick godis efteråt och knallade ut i hagen som om inget hade hänt.
 
Jag packade ihop mig och åkte hem, har nu hunnit vara på massage och fått lite nya övningar som ska in i det kommande träningsschemat. Min massör är toppen, hon kan egentligen inget om ridning, men efter att ha känt igenom mina muskler så kan hon ändå hjälpa mig. Hon har ju en allämn uppfattning om vad ridning innebär, men det är så spännande, hon känner verkligen att jag är svagare/stelar i en sida och fårgade t.ex. idag om jag sitter snett när jag rider och ja, det är ju ett problem. Raskt lärde hon ut lite styrke/stretchövningar för musklerna i höften och sidan som behöver stärka sig mer, för hon känner liksom vilka muskler det är som det handlar om och det vet ju inte jag. Jag vet att jag är stelare i vänster sida, men inte riktigt vad jag ska göra åt det. Så nu ska jag testa och så ska vi se hur det går, förhoppningsvis blir det en förbättring igen, även om massagen hjälper kortsiktigt så måste man ju börjar jobba med att bugga bort problemen istället så det blir hållbart i längden. Så ikväll ska jag knåpa tränings-schema fram till resan, min livsplan sträcker sig nämligen så långt än så länge.
 
Det Positiva: Mys med min prins
Det Negativa: Värk
 
You again

Over and Out

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0