Lätt som en plätt

Så, Lenaträning i torsdags. Det gick bra, varken jättesuperbra eller dåligt, en sak som var riktigt bra var att han fattade rätt galopp i varenda fattning! Så nu ska jag tydligen anmäla mig till en hopp-clear round om en vecka och en dressyr veckan efter det. Och så har jag lyckats boka in både tandläkarbesöket och sadelkontroll av sharpman också. Känner mig mycket effektiv. Transport är bokade till clerar rounderna (de andra är på vardagar så bör nog inte vara några problem att få den då heller) och nu behöver jag bara oroa mig över att ta mig av stallplan med hela ekipaget.
 
Åter till träningen. Vi arbetade en del i skritt och lade tiometersvolter, även i trav en del volter och lite på stora mittvolten. Sedan så travade vi på en volt på kortsidan, red ner långsidan och fattade galopp innan hörnet och höll den hela nästa långsida och så bryta av och inte på volten igen. Han var lite bråkig i högervarvet, men tycker ändå att vi gjorde det hela rätt så bra. Vi gjorde även serpentiner i trav och de är jag också nöjda med, jag hinner med lite bättre med att ställa om, även i högervarvet. Varma blev vi båda två, men jag hade nog velat ha något mer att bita i. Någon ny lite krångligare övning, men, men, vi får krångla till det själva helt enkelt. Jag red ju inte ensam denna vecka och då blir ju upplägget lite annorlunda också.
 
Idag så red vi ut med fjorkompisen i hagen. Maxim har en väldigt pli på henne i hagen så hon ville inte ge bredvid, men tuffade på ganska nöjd bakom. Det blev en ganska lugn tur, men Maxim var på tårna. Först så hade någon flyttat på en gammal rostig bil som minsann alltid står på samma ställe och nu, hör och häpna var det en kal fläck med gräs där istället. Det måste man fnysa på. Sedan passerade vi husen där han ansträngde sig väldigt mycket för att hitta något att bli rädd för. Och så dök ju monsterpulkan upp också, den rosa som äter små Maximhästar, det vet ju alla! Sedan blev det lugnt ett tag och vi travade upp för kullen, högst upp ska man passera en liten samling med träd och buskar, där kunde man passa på att se i syne och kasta sig lite tyckte lilla hästen, matten var måttligt road och drev på traven istället. När vi kom ut på åkervägen så kunde man fnysa lite på en brunn och så på de kala fläckar med gräs där det legat hösilagebalar, bonden höll nämligen på att flytta balar från den åkern, så han kon såklart åkandes med traktor och vagn, när vi skrittat ner till grisstallet och kom tillbaka igen så var han nästan klar så vi väntade och övade på att stå stilla medans han lastade klart och körde iväg. Tycker det är lagom att bekanta sig med traktorn på 100 meters avstånd. Vi travade lite uppför backen och även om han ville springa fortare så var han inte okontaktbar utan höll sig ganska snällt i trav, några få galoppsprång blev det. Tror att jag ska försöka rida ut på måndag och springa lite mer då. Sedan hem igen, fnysa lite över pulkan och en bil med släpvagn som dykt upp under tiden vi var borta.
 
 
Ganska händelserik tur, mest nöjd med sällskapet och att jag hanterade allt ganska bra, höl inte så hårt i honom utan han fick kika och stanna och jag klappade innan vi gick vidare och det gick bra. Behöver ju självförtroendet en sådan här tur ger och att jag agerar så som jag gjorde när han kastar sig, bara driver på framåt och fortsätter som jag tänkt, blir han rädd på riktigt så har jag kanske inte mycket att sätta imot, men när det bara är lite så ska jag kunna hantera det.
 
Nåja söt som socker är han i allafall. Imorgon ska vi hoppa, kanske blir film av det hela. Någon slags bana ska vi försöka oss på som uppvärmning inför pay&jump nästa vecka. Johan ska hjälpa mig och sedan ska han rida lite också är det tänkt, så fullt upp imorgon alltså.
 
Det Positiva: Frisk luft
Det Negativa: Många behov
 
Baby flower

Over and Out

Kommentarer
Postat av: Elinor

Mycket beröm på dig som fortsätter med det tänkta fast han knasar sig och fjantar lite, rätta takter! :D Jag tror det leder till att han inte reagerar lika hetsigt på "läskiga" saker längre fram och den där okontrollerbara rädslan tillslut uteblir. Mycket att jobba på men ett steg i taget, tycker ni arbetar på bra :D

Du är så duktig, det är du som bestämmer!

Hjärtekram bästa storissyster <3

2013-02-16 @ 21:40:38
URL: http://ellenelinor.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0