Tränare

Så nu börjar snart sommarlovet/semestern lida mot sitt slut, eller för mig har ju sommaren mest innehållit jobb, men ändå, det börjar kännas som om hösten och därmed terminsstarten närmar sig. Vi har tagit det väldigt lugnt med träning i sommar, mest hållit på själva och trimmat. Någon Lenaträning har vi fått till, men inte regelbundet.
 
Lena Wigh som jag och Maxim tränat för i mer än ett års tid är en väldigt bra tränare. Egentligen är hon mer inriktad mot hoppning och markarbete och jag som satsar mer på dressyr, men det har fungerat så himla bra, jag och Maxim tycker mycket om Lena. Hon är också jätteduktig på tömkörning och jag har lärt mig så mycket bara av att titta när hon tömkör. För Lena rider vi väldigt varierat, ibland rena dressyrpass, ibland lite bommar och någon gång har vi småskuttat lite. Det tycker jag är jättebra eftersom jag aldrig tidigare behövt lägga upp träningen av en häst på det vis som jag tycker att man behöver när man har en egen. Jag får tips på bra övningar och hela tiden hjälp med det vi har svårt för. Lena har också mycket erfarenhet med unghästar och det hade ju inte jag direkt och även om Maxim har himla lätt för sig så behöver man ändå hjälp och vägledning. Speciellt med att bromsa och nöja sig när det går bra, vilket har varit ett av mina problem. Som sagt trivs vi väldigt bra med Lena och kommer fortsätta med att träna regelbundet för henne även denna termin.
 
Men, tanken har slagit mig att det skulle vara kul att åka iväg någon gång och rida för en ren dressyrtränare också. Säg kanske en gång i månaden eller en gång varannan månad eller nått. Så jag har hållit öronen öppna och lyssnat runt lite.
 
Här i Östergötland så finns ju Sissi Lilja som jag hört mycket bra om. Hon ligger nära också och vi har varit där på Clear Round och då mötte vi henne i Caféet, hon berömde Maxim och tyckte han var fin och det gjorde såklart att hon fick plus i kanten också. Jag gillar alla som säger snälla saker om min häst :) Nej, men skämt å sido, hon har väldigt lång erfarenhet och blandad sådan, så även om hon inte är "ren" dressyrtränare skulle det vara kul att testa någon gång.
 
Sedan jobbar ju min syster i ett dressyrstall numera, utanför Enköping. Hennes chef Mads Hendeliowitz tävlar ganska höga klasser, har jobbat på Strömsholm och verkar väldigt duktig. Från olika håll har jag hört att han ska vara en väldigt bra tränare också. Men det är ju en bit att åka, dock är ju ett av målen med Maxim att åka iväg en helg på någon typ av kurs, så jag har lite lösa funderingar på att åka till Segersta då, blir nog tidigast i vår som det ser ut nu, men tror det skulle vara kul. Kan jag passa på att träffa syster lite också under tiden.
 
Något som jag också lekt lite med tanken med är att åka på kurs till någon av mina gamla ridlärare. Jag tycker att både Ullis (Tierp) och Lotta (Vadstena) är riktigt bra tränare och de har ändå sett mig rida ganska mycket, även om det var ett tag sedan nu.
 
Jag tror att man ska ta hjälp av mer än en person, men inte regelbundet. Tror att det är bäst med en tränare som känner en väl och som man regelbundet träffar, sedan tror jag att det aldrig är fel med nya ögon då och då.
 
Over and Out
 

Kommentarer
Postat av: Mia

Kan du tänka dig att åka en bit har du ju Annette Solmell också som Camilla rider för då och då. Hon är ju A-tränare i dressyr. /Mia

Svar: Åh, det låter spännande, ska kolla upp henne. Tack för tipset!
Matilda


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0